foradia pressupostparticipatiualcoi

La Cultura es manté en aquest nou format adaptat de la Fira de Cocentaina

El regidor de Cultura de la localitat, Ivan Jover, ens ha explicat alguns dels plats forts d'aquesta programació cultura que s'ofereix a la capital de El Comtat en aquests dies tan assenyalats

En aquest 2020 tots hem d’adaptar-se a aquesta nova normalitat, i la Fira de Tots Sants no podia ser menys. Però hi ha hagut una part d’aquesta tradicional cita que ha pogut conservar millor el seu format. Estem parlant de les exposicions i la part cultural.

Per tal de conéixer l’oferta cultural que està preparada a Cocentaina, hem parlat amb el regidor de Cultura de la localitat Ivan Jover, que ens ha explicat la multitudinària programació que s’ha preparat des del seu departament.

Com ja hem comentat, ara s’ha d’adaptar tot a la situació sanitària, “des de fa uns mesos la regidora de Fira ens va convocar per a portar endavant aquesta fira, que és totalment diferent, i el desig era portar endavant totes les exposicions que hem fet en els últims anys, perquè hi haguera continuïtat en la major part de les exposicions”, ha aclarit Jover.

Una de les exposicions és Fira Eclèctica d’Arts i Creativitat, que enguany és la seua segona edició. Sobre aquesta activitat el regidor de Cultura ha explicat que: “Claudia Botella l’any passat va fer arribar aquesta proposta, que se centra en que significa l’art per a cada persona. L’art és cultura, passió, detalls i observació i cada artista ho intenta reflectir amb la poesia, pintura, arquitectura…”. Aquesta exposició vol treballar la intel·ligència emocional, i a més, “és un punt d’encontre entre els artistes per a compartir com viuen ells l’art”, ha afegit Ivan Jover.

El regidor de Cultura també ha informat que una de les tradicions de la Fira es podrà continuar fent: “Cocentaina té molts artistes de disciplines diverses, i des de fa 15 anys aquests artistes, durant els dies de fira, obrin al públic els seus tallers per a ensenyar al públic de primera mà les seues creacions”.

Una altra de les exposicions que es podran visitar a Cocentaina serà l’exposició central al Palau Comtal, a càrrec del fotògraf de la localitat Marc Pascual. Segons ens ha avançat Jover, “des de que va començar l’Estat d’Alarma es va dedicar a fer un diari. Cada dia va eixir al carrer i va intentar, a través del seu objectiu, captar com es movia la societat i ha intentat amb 99 fotografies, ensenyar com la gent s’ha adaptat. Es veu reflectida a molta gent de Cocentaina. A més cadascú dels panells té una frase que ha fet una poeta del poble“. Per al cap de Cultura de Cocentaina: “Marc sap captar el moment exacte, i estem molt contents amb aquesta exposició”.

Des de fa 7 anys diferents Associacions de la localitat posen color als balcons durant els dies de fira, mitjançant la decoració de teles. Aquesta tradició, ‘Les Balconades’ o ‘Pintar la Fira’, enguany s’ha d’adaptar i enguany es realitzarà una exposició a la plaça del mercat en la qual es podran veure diferents tècniques d’artistes d’Alcoi, Benilloba, Busot i Alacant, que participaran en aquesta edició.

Per últim, una altra de les exposicions que ens ha explicat Ivan Jover, ha sigut la dedicada al Modernisme: “Vam contactar amb la Fundació Mutua Levante i traem l’exposició de Modernisme. A través d’uns panells, s’explica aquest període dels invents revolucionaris de l’època”.

La majoria de les exposicions estaran des del dia 30 d’octubre fins al 31 de desembre. Des de l’àrea de Cultura de Cocentaina, volen garantir la seguretat i és per això que han adaptat tots aquests esdeveniments per a evitar la propagació de la Covid-19.

Font: Belén Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *