foradia subscriutegrat

El Consorci Provincial de Bombers de València planteja ampliar la plantilla

Aquesta ampliació no depén únicament del Consorci, ja que s'haurà de comptar amb l'autorització de l'administració general de l'Estat

El Consorci Provincial de Bombers de València està treballant en un estudi sobre la seua plantilla en el qual s’ha analitzat l’opció de redimensionament.

La idea no depén sols d’aquesta entitat, i és que es necessita una autorització de l’administració general de l’Estat per la limitació legal en la taxa de reposició d’efectius, fixades a les lleis de Pressupost de l’Estat. És per aquest motiu que s’està treballant per a justificar l’ampliació de la plantilla.

Ara ja s’ha finalitzat la fase de difusió de l’estudi, després d’haver traslladat als sindicats i treballadors del Consorci i als distints grups polítics de la Diputació de València aquest estudi que ha fet la Universitat de València.

Després d’aquest pas s’haurà de convocar als representants sindicals per a reunir-se i analitzar les possibilitats d’ampliació de plantilla, amb l’objectiu de triar la millor per a l’organització d’aquest servei.

Des del Consorci esperen que d’aquestes reunions isca una proposta conjunta per a poder realitzar la tramitació administrativa, que segons indiquen, s’espera complicada, ja que la llei de pressupostos generals de l’estat planteja limitacions legals a les ampliacions de plantilla dels organismes públics. La decisió definitiva depén de l’Administració General de l’Estat.

Aquest estudi es va sol·licitar en l’any 2019, i va ser la primera vegada en 37 anys que la direcció del Consorci s’encarrega d’una anàlisi d’aquest tipus.

El Consorci destaca que “realitzar aquest estudi sobre el redimensionament era fonamental per abordar el fet que el nombre de treballadors no havia variat durant vora 40 anys”.

A més, argumenten que s’ha fet front a nombroses jubilacions en els últims 5 anys, ja que el Consorci ha incorporat vora 250 bombers nous en eixe període per a garantir l’estabilitat de la plantilla, realitzant processos selectius de bombers cada dos anys i evitant així la precarització. Actualment totes les vacants del Consorci estan ocupades.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *