Foradia subscriutegrat

Alcoi lamenta la mort de Francesc Bernàcer i Valor

Bernàcer era llicenciat en Filologia Romànica, i professor durant molts anys de llengua espanyola i llengües clàssiques al IES Pare Vitòria d'Alcoi

Ens ha deixat Francesc Bernàcer i Valor (Alcoi, 1943), un referent en la docència, en la crítica literària de la localitat, i a més un gran participant en iniciatives de difusió i promoció de la cultura literària.

Bernàcer era llicenciat en Filologia Romànica, i va impartir durant molts anys classe de llengua espanyola i llengües clàssiques a l’Institut Pare Vitòria d’Alcoi. A més, va ser director del Centre Cultural d’Alcoi en la seua etapa postinaugural. Ell va recuperar figures importants de la música, les lletres i les arts plàstiques en un moment en el qual tot estava per fer.

També ha publicat articles a diaris i revistes com El País, Informaciones, Papeles de San Armadans, El Ciudad d’Alcoi, o la revista Eines, de la qual era membre del consell editorial.

Però, el camp en què més va destacar va ser la crítica literària, amb estudis i articles d’investigació sobre Juan Gil-Albert.

Com a creador, va guanyar el Premi Manuel Rodríguez en 2013 amb ‘El pes de les ales’, o la ‘Saeta de Oro’ dels Premis de Sant Jordi de 1966 i un esment especial al ‘Serreta’ de Poesia de 1975.

Va formar part de jurats de premis com el Premi de les Lletres Valencianes o el Premi de Novel·la Enric Valor.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi han volgut mostrar el seu condol a la família i amics de Francesc Bernàcer, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés ha declarat que: “Ens ha deixat un gran home de la cultura, un alcoià que ha treballat en molts àmbits i del que podem ressaltar a banda d’haver estat el mestre de moltes generacions, la seua tasca per fer valdre la cultura en la nostra ciutat, sent Director del Centre Cultural en una etapa molt complicada en la que va fer un grandíssim treball o amb la seua investigació sobre Juan Gil-Albert. És una persona estimada que la ciutat sempre recordarà. Vull traslladar el condol a la seua família”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *