foradia subscriutegrat

Tirantianes ha entregat els Premis de Microrelats per la Igualtat de Gènere

Aquesta associació està vinculada a l'IES Tirant lo Blanc de Gandia, i la convocatòria té com a objectiu sensibilitzar i prevenir actituds discriminatòries de gènere i sexual

L’Associació Cultural Tirantianes, que està vinculada a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, ha entregat els premis de microrelats. Encara que no s’ha pogut fer de forma presencial, s’han fet públics durant el dia 25 de novembre, i s’ha informat als seus autors i autores, i als centres educatius als quals pertanyen.

Aquest concurs té com a objectiu sensibilitzar i prevenir contra la discriminació de gènere i sexual, i any rere any es convoca aquest concurs literari entre els joves de Secundària i Cicles de Formació Professional.

Enguany s’ha celebrat la tretzena edició, hi han participat 14 centres educatius de tot el País Valencià, i en total s’han presentat 342 microrelats.

Els guanyadors han sigut: en la categoria A, de 1r i 2n d’ESO, el primer premi ha sigut per a ‘L’habitació’ d’Aitor Pachón Salvado, de 1r d’ESO l’IES Tirant lo Blanc, el segon ha sigut per Marta Bohigues Muñoz de 2n d’ESO de col·legi Abecé de Gandia gràcies a ‘L’autobús’.

En la categoria B (3r i 4t d’ESO i 1r i 2n d’FP bàsica), ha Guanyat Clara Martínez Albelda de 4t d’ESO de l’Abecé de Gandia per ‘Gretel’, i el microrelat ‘Cadenes’ d’Adrián Cánoves Reina, alumne de 4t d’ESO de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia ha guanyat el segon premi.

La categoria C (Batxillerat i cicles formatius), el microrelat guanyador ha sigut ‘Logatitmes’ de María Alcocer Valdivieso, alumna de 1r de batxillerat de l’IES Gabriel Císcar d’Oliva, i Víctor Guzman Abarca, de 1r de batxillerat de l’IES Ramón Llull de València, ha quedat com a finalista pel seu treball ‘Com sempre’.

El premi extraordinari ha recaigut en l’alumna de 1r de Documentació i Administració de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, Encar Mifsud Estruch, per ‘La seva especial xarxa de seguretat’.

Tots els premiats gravaran l’audiovisual dels seus microrelats per la seua difusió en la web del centre, de l’Ajuntament i ràdio Gandia, per a la campanya de ‘cada 25 conta’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *