foradia mediambient

Xàtiva començarà la licitació del nou centre de salut a principis de 2021

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha visitat la localitat

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, ha visitat la localitat de Xàtiva per tal de mantenir una sèrie de reunions amb l’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam Garcia, la directora general de Cooperació i tenen d’alcalde, Xelo Angulo i el regidor de Sanitat José Vicente Benavent.

En la reunió s’han repassat les infraestructures sanitàries que estan pendents d’execució, com per exemple el Centre de Salut Xàtiva 2, que estarà ubicat al barri de les Cases Barates, i que, segons ha anunciat la consellera, la seua licitació començarà a redactar-se a principis del 2021, tan prompte com l’Ajuntament de Xàtiva cedisca els terrenys a la Conselleria de Sanitat després del vist-i-plau de la Conselleria d’Educació.

A més, Barceló ha manifestat que en març començaran les obres del nou hospital de Dia a l’Hospital Lluís Alcanyís. Les obres duraran uns 8 mesos, és a dir, que s’espera que la nova infraestructura estiga llesta a finals del proper 2021.

Un altre dels temes que s’han tractat en aquesta visita és la finalització de les obres del nou consultori de la Seu, que s’allargaran a causa de la troballa arqueològica d’una porta gòtica que està previst restituir, pel que s’espera que la infraestructura funcione a ple rendiment a partir del proper mes de març.

En la reunió també s’ha repassat la situació sanitària que s’està vivint en el departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent, ja que s’han augmentat els casos en les últimes setmanes, i ha la consellera ha declarat que: “Hem analitzat la situació de la Covid-19, i és fonamental que els alcaldes i alcaldesses mantinguen eixa actitud proactiva a l’hora d’evitar actes en els quals es produeixen aglomeracions”.

Barceló ha assegurat a la seua visita a l’Hospital Lluís Alcanyís que s’està preparant la campanya de vacunació que s’iniciarà a partir de la setmana que ve a la Comunitat Valenciana. El primer grup serà el personal sanitari i els usuaris de les residències, als quals se subministrarà la vacuna tan prompte es dona la llum verda per part del Ministeri de Sanitat.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *