foradia subscriutegrat

Benilloba organitza un emotiu homenatge a la seua metgessa, María José Navarro

· María José, durant aquests 28 anys, “ha sabut guanyar-se el cor de tots els benillobers”. · “El poble de Benilloba a María Josefa Navarro, en agraïment a la seua dedicació i professionalitat com a metgessa d’aquest poble"

María José Navarro, metgessa que ofereix els seus serveis a Benilloba des de fa 28 anys, ha rebut un emotiu homenatge per part del poble, organitzat per l’Associació de Jubilats i l’Ajuntament.

Tal com comuniquen des de l’Ajuntament María José, durant aquest temps, “ha sabut guanyar-se el cor de tots els benillobers”. L’alcaldessa, Ana Delia Gisbert, va fer-li entrega d’una placa on deia “el poble de Benilloba a María Josefa Navarro, en agraïment a la seua dedicació i professionalitat com a metgessa d’aquest poble. Febrer 2019”. A banda de la placa, María José també va rebre un ram de flors, un anell i unes arracades i un pastís en forma de bata de metgessa amb el seu nom.

La metgessa recorda com va ser la seua arribada al poble, “ens vam instal·lar a la Casa del Metge i la consulta la passàvem just al davant, en les antigues cases dels mestres. Em vaig trobar que no hi havia expedients dels últims anys i els vam haver de crear”.

També recorda, amb un somriure, les seues primeres festes, en concret la Nit de l’Olla, el 14 d’agost: “el poble era tot una festa i la gent disfressada i tractant amb molt d’humor temes socials i polítics, em va cridar molt l’atenció. Però el que més recorde va ser el cafè licor. Jo no el coneixia i em vam fer tastar el plis-plai, que era el que bevia tot el món. Va ser la primera i l’última volta, em van entrar palpitacions i no sabia què em passava”.

Emotius records guarda també de com era el poble i la consulta fa 28 anys, “Benilloba era industrial, amb fàbriques tèxtils i la gent venia a fer cua a casa abans d’anar a treballar. També et venien a buscar a casa per a una urgència”. A títol d’anècdota comunica que “en una ocasió em van venir a buscar per atendre una persona a sa casa i jo estava a soles amb els meus fills. El fill del pacient, que és qui em va venir a buscar, es va haver de quedar amb ells mentre jo anava a sa casa a atendre el seu pare”.

Ana Delia es va referir als anys de dedicació de la facultativa com “tot un luxe de professional que coneix pel nom cadascú dels seus pacients. No només ha sigut la nostra metgessa, el seu compromís ha anat més enllà de les seues obligacions i el tracte ha sobrepassat amb escreix el de doctor-pacient. No hi ha paraules per agrair-li la seua dedicació i l’excel·lent treball realitzat al llarg dels anys en què va professionalitzar l’atenció mèdica i es va guanyar el cor de tots nosaltres”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *