foradia camaraalcoi

Alcoi destina més de 2 milions d’euros per a lluitar contra la Covid-19

Aquests diners s'han utilitzat per a dur a terme accions en diversos àmbits per a pal·liar els efectes econòmics, sanitaris i socials que ha provocat la pandèmia

Des del primer moment en el qual va començar la pandèmia i l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament d’Alcoi ha estat treballant per a dur a terme diverses accions amb l’objectiu de pal·liar els efectes provocats per la Covid-19, com la crisi sanitària i econòmica.

Per a poder fer aquestes accions possibles des de l’Ajuntament s’han destinat exactament 2.047.289 euros.

Segons ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés: “La Covid-19 ha provocat una crisi econòmica i social que ha requerit els esforços de totes les administracions per a tractar de pal·liar els seus efectes. Des de l’Ajuntament ens bloquem des del primer dia centrant tots els nostres esforços en la ciutadania per a tractar d’atendre aquesta situació tan complicada. Hem dedicat més de 2 milions d’euros per a les persones que estan patint aquesta greu crisi i continuarem treballant per a la reactivació de la ciutat en tots els àmbits, posant sempre per davant la salut i la seguretat de les persones”.

Al principi d’aquesta situació es van invertir 45.800 euros per a adquirir material de protecció i desinfecció. També es van fer contractacions de reforç de personal amb un cost de 234.197 euros, i es van dur a terme treballs de manteniment, obres i mobilitat, que van costar 130.563 euros.
196.303 euros van utilitzar-se per a adquirir sistemes de control d’aforaments, mobilitat i teletreball.

A més de la crisi sanitària, la Covid-19 ha provocat també una econòmica, que ha afectat, sobretot, a aquells que ja estaven en una situació delicada. Per tal d’ajudar-los s’han destinat 426.000 euros extres en ajudes socials, i es va aconseguir una subvenció de Generalitat de 59.000 euros per a facilitar una solució de l’habitatge immediata per a les persones víctimes de violència de gènere, per a les que hagueren patit desnonament de l’habitatge habitual, sense llar, i altres persones vulnerables.

Es van dedicar 31.000 euros per a ajudar de manera directa al comerç amb diferents accions com la compra d’hidrogel o l’adquisició de roll up i banderoles de la campanya per a fomentar el comerç i l’hostaleria local.

Un altre dels punts importants ha sigut la creació de la mesa ReactivAlcoi, formada per representants de tots els partits de la corporació municipals. En aquesta mesa s’han tractat totes les qüestions per a revitalitzar la ciutat, i s’han analitzat totes les mesures que s’han anat duent a terme. Les ajudes ReactivAlcoi han suposat una inversió de 896.559 euros.

Els autònoms, o les petites empreses que van haver de tancar per l’Estat d’Alarma, s’han beneficiat de 146.200 euros.

Una altra línia d’ajudes que s’ha creat ha sigut per a ajudar a la contractació de persones desocupades, una ajuda que ha comptat amb un pressupost de 146.837 euros.

El lloguer mensual dels locals també han rebut una part d’aquestes ajudes, concretament 186.553 euros, que han sigut tramitades per l’Ajuntament d’Alcoi i finançades per la Diputació d’Alacant.

Dins d’aquestes mesures del pla ReactivAlcoi, s’han destinat 74.000 euros per als artesans del món de la Festa, 143.000 euros per a 143 comerços de la ciutat, i 200.000 per a la Cultura.

A més d’aquestes inversions, l’Ajuntament també ha dut a terme altres accions per a ajudar a la ciutadania, com l’ajornament del termini de pagament voluntari de l’impost de circulació i les taxes de fem, guals, quioscos i caixers fins al 24 de juliol, ajornament de l’Impost de Béns Immobles, o també, es va decidir no cobrar cap taxa pels serveis prestats a conseqüència de la declaració de l’Estat d’Alarma, i durant el període comprés en aquest, com és el cas de les escoles municipals, el conservatori, o les instal·lacions esportives.

En el cas de les taxes de Guals i Brossa, també van poder sol·licitar per part d’aquelles activitats econòmiques que van tindre l’obligació de romandre tancades a conseqüència de la declaració de l’estat, la devolució en el cas d’haver efectuat el pagament, o el prorrateig de la taxa, en el cas de no haver efectuat el pagament.

Així mateix es van prendre altres mesures com la supressió de la taxa de les terrasses i vetlladors de l’anualitat 2020 i supressió de la taxa d’ocupació de domini publique local per a venda no sedentària des de l’inici de l’estat d’alarma fins al 31 de desembre.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *