foradia pressupostparticipatiualcoi

Guanyar demana polítiques per a ajudar als joves a emancipar-se

Aquesta, ha sigut una de les propostes que han presentat per al pressupost de 2021. Concretament demanar que els 158.000 euros per a activitats juvenils no tinguen únicament un caràcter lúdic

El grup Guanyar Alcoi ha presentat ja les seues esmenes al pressupost 2021. En total la formació va presentar 12 propostes que segons han expressat des del partit han sigut treballades: “a correcuita doncs fins al 8 de gener el govern no va facilitar l’esborrany de pressupost a la resta de representants de la ciutadania”.

Pel que fa a les esmenes, en una d’elles concretament, Guanyar demana que es traslladen una part dels 158.000 euros de la partida d’activitats juvenils a construir els fonaments d’un pla d’emancipació juvenil.

El regidor de la formació Pablo González explica que: “creiem que és molt important la part lúdica de la vida, però també sabem de sobra que això els joves ja saben buscar-ho per ells mateixos. El que el sistema no els ho deixa tan fàcil és per a poder trobar feina i trobar un pis per viure. Creiem que aquest objectiu, sobretot amb la desfeta que genera la pandèmia, és el més prioritari”.

Des de la plataforma volen recordar que en Espanya té la xifra d’atur juvenil més alta de la Unió Europea, un 40’9%, i que sols un 17’3% dels joves viuen emancipats.

Segons argumenten des de Guanyar: “Podem traslladar aquestes xifres a la nostra ciutat i entendre que a Alcoi els joves tenen semblants dificultats per a construir una vida autònoma”. Per aquest mateix motiu demanen que: “s’inicien les accions necessàries per a dur a terme una política local d’emancipació dels joves”.

El partit argumenta que: “el programa de joventut compta amb un pressupost total de 236.000 euros, dels quals 158.000 són per a activitats de caràcter lúdic” i volen que: “al pressupost definitiu de l’Ajuntament d’Alcoi per a 2021 es traspassen un total de 58.000 euros a iniciar aquest pla d’emancipació juvenil. Tot i que la Generalitat Valenciana ha iniciat el camí per a facilitar als joves l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament pot contribuir a millorar aquesta situació com ja han fet localitats com Ontinyent o Saragossa”.

Segons González: “és necessari respondre a les necessitats reals de la població. Un govern municipal pot fer moltíssimes coses per ajudar a la seua ciutadania i nosaltres farem el possible perquè eixes necessitats siguen ateses”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *