foradia cdturisme

Guanyar denuncia l’escassa utilitat de les càmeres de control de la Covid-19

Segons explica el regidor de la formació Pablo González: "La tecnologia és una ferramenta, però si no se sap que es vol aconseguir amb ella no serveix de res, com ens demostra el PSOE amb la seua Smart City cada dia"

Des de Guanyar Alcoi informen que van preguntar en la comissió informativa al govern, sobre l’ús de les càmeres per a controlar aforaments i temperatures per a gestionar la pandèmia, i segons indiquen des de la formació, el govern local “no va aportar cap dada objectiva. No en tenen, van assumir”.

Per al regidor d’aquesta plataforma, Pablo González: “és una mostra més que estem malbaratant recursos en una cosa que no és que la ciutadania no sàpiga perquè serveix, sinó que el govern de Toni Francés no sap (o no vol) com utilitzar-la en pro del bé comú”.

González explica que: “No tindre indicadors sobre l’ús d’aquestes càmeres no és una qüestió de confidencialitat de les dades, com segur que en diran, sinó de no construir indicadors per a saber quantes voltes s’ha sobrepassat l’aforament, quan i on ha passat això amb més freqüència, si han hagut d’aplicar el protocol quan algú tenia temperatura…”.

En el partit indiquen que aquestes càmeres, s’inclouen a les 160 que va col·locar el govern per la ciutat, venien a ser una eina fonamental en la gestió de la pandèmia, segons van indicar des del PSOE.

A banda dels dubtes que van exposar des de Guanyar sobre l’ús de la temperatura com a indicador de malaltia, de confidencialitat de les dades, de l’ús que es puga fer d’aquesta informació… el que demostra, segons ells, és que “es gasten diners públics en una tecnologia que després no s’utilitza amb tot el seu potencial per a millorar la vida de les persones”.

Però, no sols això, González afirma que: “no fer bé les coses també afecta la confiança de la ciutadania en les institucions i amb la tecnologia. Governar és una cosa molt seriosa, s’ha de fer bé a consciència perquè les conseqüències no les paga el governant precisament, sinó tota la ciutadania.”

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *