foradia

Guanyar vol que la inversió social supere els 100 euros per habitant

Aquesta ha sigut una de les esmenes presentades al govern alcoià per al pressupost de 2021

Segons indiquen des de Guanyar Alcoi, l’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials assenyalen els 100 euros per habitant en inversió social com llindar per a una bona política social, i com explicat la formació, en el pressupost que s’ha preparat des del govern local aquesta inversió està en els 92 euros per habitant. 

Per aquest motiu una de les 12 esmenes que presenta Guanyar Alcoi és incrementar aquesta xifra als 110 euros per habitant, i que ja per al pressupost de 2022 siga de 120 euros. 

Sandra Obiol, la portaveu del partit, ha assenyalat que: “no es pot mirar cap a un altre costat. Alcoi necessita una inversió social de primera categoria, que ajude a les persones a sobreviure al terratrèmol econòmic i social que ha suposat la Covid-19”

La regidora de la formació afegeix que: “Entenem que el govern de Toni Francés no ens pot dir que no a millorar aquesta partida”

Guanyar Alcoi, a mes demana que aquest increment pressupostari de la partida dedicada a inversió social es distribuisca en les següents línies d’acció social: provisió mascaretes higièniques entre la població menor de 20 anys, programa d’acompanyament i atenció a la salut mental, especialment en els joves i adolescents; incrementar la partida de les ajudes Reactiva i la de prestacions individuals, generar un espai de respir per a cuidadores de persones grans dependents, i servei d’acompanyament als majors.

Obiol destaca que des del seu partit: “creiem que són necessàries dues qüestions. En primer lloc ser molt ambiciosos en termes socials, no ens podem contentar en què el poble del costat fa menys que nosaltres, això és molt pueril. Hem de mirar qui és el municipi que millor ho fa, analitzar com ho aconsegueix i tractar de millorar-ho. I en segon lloc, hem de ser també receptius a les noves necessitats de la nostra població i respondre a aquestes necessitats amb contundència, efectivitat i creativitat. Si estem en una nova normalitat, no podem actuar com s’ha fet sempre perquè, òbviament, no funcionarà”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *