Foradia parentesisajudalcoi

La Corporació aprova l’elaboració del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social

Totes les formacions han votat a favor, excepte Vox, que ha donat el seu vot en contra

La Corporació Municipal, excepte Vox, han votat a favor per tal d’aprovar l’elaboració del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social de l’Ajuntament d’Alcoi, d’acord amb l’estructura recollida en el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social 2017-202 de la Generalitat.

El pla és una eina de planificació, ordenació, gestió i direcció estratègica de les mesures i accions d’inclusió i cohesió socials vinculades al territori. A més, estableix el reconeixement i realçada de la funció clau dels Ajuntaments i les Mancomunitats en el suport de les persones i en la necessitat d’una política de proximitat interdepartamental coordinada.

Aquest projecte posarà en marxa els Consells Municipals d’Inclusió, uns consells de participació que busquen abordar des de totes les perspectives i amb tots els agents interessats els problemes multifactorials de vulnerabilitat i empobriment que pateixen les persones dels seus respectius territoris.

També està alineat amb les polítiques de la Unió Europea, que lluita contra la pobresa, recollides en l’Estratègia Europa 2020, que un dels seus objectius és disminuir, en almenys 20 milions les persones que estan en risc de pobresa i exclusió social al nostre continent.

L’Ajuntament d’Alcoi, ja està treballant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, que en aquest cas en concret el primer d’ells és acabar amb la pobresa i garantir la protecció social de les persones en situació de vulnerabilitat social, així com augmentar l’accés als serveis bàsics i ajudar a les persones afectades per fenòmens climàtics extrems, i fer front a problemes econòmics, socials i ambientals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *