foradia subscriutegrat

Ricard Garcia guanya el premi Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi de poesia

El poeta català ha guanyat aquesta 38 edició del premi, organitzat per l'Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà, gràcies al seu treball 'La llum més alta'

El poeta Ricard Garcia ha guanyat la 38 edició del Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi, que com cada any convoca l’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà.

‘La llum més alta’ ha sigut l’obra que ha fet que el jurat, format per: Imma López Pavia, Marta Pérez i Sierra, Francesc Pou, Francesc Rodrigo i Manel Rodríguez-Castelló, haja triat a aquest autor com el guanyador.

En total es van presentar 75 treballs presentats a concurs, 38 d’ells de Catalunya, 28 del País Valencià, 7 de les Illes Balears, i 2 de fora dels territoris que no parlen la nostra llengua. 59 d’aquestes obres estaven signades per homes, i 16 per dones.

El premi està dotat amb 1.500 euros, i per l’edició del treball per Edicions del Buc i Pruna Llibres.

Ricard Garcia, actualment és professor de Secundària i ha publicat diversos poemaris com: Els contorns del xiprer (2005, premi Josep Fàbregas i Capell de Sallent), De secreta vida (2007, premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó), El llibre que llegies (2011, premi Vila de Martorell) i On la sang (2016, premi Jaume Bru i Vidal de Sagunt).

Pel que fa a l’obra guanyadora, La llum més alta, el jurat ha destacat la sobrietat i precisió d’uns poemes que despleguen un gran ventall temàtic des d’una mirada que, alhora que reconeix sense escarafalls el costat més fosc i amarg de la condició humana, enfonsa les seues arrels en una passió vital indeleble, en les constants de l’amor, en l’equilibri de la vida en harmonia amb la natura o en la força de la solidaritat amb els més desposseïts.

Llibre d’una gran maduresa creativa, és també un cant als orígens i a l’experiència amorosa, un exercici de memòria que fa balanç del passat i una contemplació assossegada del món condensada en la veritat dels poemes amb què el poeta es rescabala de les seues ferides i obre solcs d’esperança en el cor del lector.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *