foradia barnasants

Guanyar presenta mesures per a regular el mercat elèctric i lluitar contra la pobresa energètica

Aquesta formació, juntament amb Podem i Compromís van presentar una moció, que va ser aprovada, al ple del 5 de febrer en la qual es demanava a les institucions superiors regular el mercat elèctric, apostar per les energies renovables i estudiar la creació d'una empresa energètica pública

L’increment de la factura de la llum ha sigut en tema que ha preocupat a molts, i des de Guanyar Alcoi volen contribuir a lluitar contra la pobresa energètica, per això, han considerat “urgent que s’actue per a regular el mercat energètic i afavorir la baixada de la tarifa elèctrica” per tal de garantir que totes les famílies puguen cobrir les seues necessitats.

Guanyar Alcoi, Podem i Compromís, van presentar una moció conjunta, que va ser aprovada al plenari del 5 de febrer, en la qual demanaven a les institucions superiors regular el mercat elèctric, apostar per les energies renovables i estudiar la creació d’una empresa energètica pública.

Pablo González, regidor de Guanyar, ha assenyalat que: “nosaltres creiem que l’energia no pot ser objecte d’especulació per part d’empreses i que s’ha de resoldre aquesta situació heretada de llarg en la que tenim un mercat energètic que respon als interessos d’un oligopoli que el fan ineficient. S’han de canviar les regles del joc implantant mesures perquè no s’especule amb els preus de l’energia i no es produïsquen discriminacions”.

A més, des de la plataforma apunten que aquesta situació evidencia “la necessitat d’una transició energètica cap a un model més just i independent dels combustibles fòssils”.

Com explica González: “a la moció hem demanat que es reforcen més les polítiques d’impuls a l’autoconsum, la generació distribuïda i les comunitats energètiques locals”, i afirma que: “s’ha de fer una aposta valenta per les energies renovables perquè és l’únic camí possible per a la sostenibilitat”.

En aquesta moció conjunta també es tracta un tercer eix, en el qual s’estudia la viabilitat d’una empresa energètica pública a les diferents administracions. En Guanyar assenyalen que: “la generació i comercialització d’energia des de les administracions públiques beneficiaria als consumidors davant els abusos de les elèctriques tal com s’ha vist a les experiències que s’han realitzat”.

El regidor del partit conclou dient que: “Totes aquestes mesures ens semblen necessàries per a corregir els problemes estructurals que arrosseguem des de fa dècades. Esperem que el govern treballe en aquest camí per a fer-ho realitat com més prompte millor”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *