foradia subscriutegrat

S’aprova la moció per a solucionar els problemes del barri de la Sang

Aquesta moció va ser presentada conjuntament entre Guanyar Alcoi i Compromís Alcoi amb l'objectiu de solucionar els problemes sobre les deficiències en la construcció dels seus edificis que els veïns i veïnes reclamen des de fa 20 anys

dav

Guanyar Alcoi i Compromís Alcoi van presentar una moció conjunta al plenari del 5 de febrer perquè l’Ajuntament facilite als veïns i veïnes del barri de la Sang un estudi sobre les causes de la degradació dels habitatges públics d’aquesta zona, amb possible solucions i la mediació i assessorament per al finançament d’aquestes reparacions. La moció va ser aprovada.

Aquests habitatges van sorgir d’una proposta dels anys 80 en la qual es van construir 143 habitatges econòmics i locals comercials a aquesta zona de la ciutat. Segons expliquen des de Guanyar, en l’any 2000 quan els veïns van accedir a les cases, “van començar a adonar-se’n que la construcció arrossegava deficiències estructurals greus i que comporten gran perill per a veïns i vianants. Entre d’elles, la més important, la pedra de recobriment de les façanes es desprenia amb facilitat”.

Es tracta de pedres de més de 10 kilograms que cauen al carrer, i que, com informen des de la formació “moltes vegades s’ha estat a les portes de lamentar un accident mortal”.

Després de 21 anys, la situació no ha millorat, i els defectes no s’han reparat. Els veïns i veïnes de la zona contracten empreses especialitzades per tal de revisar la façana, però demanen a l’administració local que els guie per a trobar una solució definitiva, amb un finançament viable, que solucione aquest problema que “és de l’empresa constructora i l’administració com subsidiària d’aquesta promoció pública d’habitatges”.

Guanyar recorda que: “aquests danys són defectes constructius, i no problemes de falta de manteniment o derivats de l’ús o el temps, i la seua reparació no hauria de recaure en els veïns”.

Les dos formacions que han proposat aquesta moció entenen que “aquesta pot ser la clau per començar a solucionar els problemes que aquest barri arrossegà des de fa més de vint anys i on fins ara, l’Ajuntament d’Alcoi havia mirat cap altre costat”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *