foradia pressupostparticipatiualcoi

Compromís vol que es compleixen els acords sobre la solitud no volguda

En gener de 2019 l'Ajuntament d'Alcoi va aprovar una moció institucional per a lluitar perquè les persones majors s'integren més en la societat, però segons informen des de Compromís, encara no s'han vist mesures

Compromís demana que es complisca l’acord que es va fer al plenari en gener de 2019 sobre la solitud no volguda. Segons ha argumentat la regidora d’aquesta formació, Elisa Guillem: “el problema és que o no s’arriben a posar en marxa o es tarda massa temps“.

Com ja hem dit aquest acord es va firmar al plenari del 28 de gener de 2019, posteriorment, en juliol del mateix any, Compromís va preguntar sobre l’estat d’aquests acords.

Per a Guillem: “el problema no és un altre que la manca de posada en marxa dels acords signats als plenaris, les idees són bones“, i ha afegit que: “Parlem d’un problema emocional molt gran que cada vegada afecta a més gent i que si hagués estat implantat a la nostra ciutat els efectes psicològics de la pandèmia per a molts dels nostres veïns i veïnes haurien sigut molt menors“.

Des d’aquesta formació han argumentat que la soledat no volguda pot tindre efectes en la salut, com desordre de la son, fatiga o malalties coronàries entre molts altres.

I és que, segons les dades de 2017 a Alcoi hi ha més de 15.644 persones majors de 60 anys. Segons han explicat des de Compromís, “són unes dades més que suficients per a saber que la necessitat de pal·liar aquest problema és urgent“.

Elisa Guillem ha afegit que: “tenim clar que l’administració és lenta però, no ho pot ser tant, a vegades es tarden anys a poder veure un acord realitzat, o simplement no es fa i acaba a un calaix oblidat després de diversos governs i legislatures, hem de ser més efectius a l’hora d’implantar les mesures que milloren la vida de la nostra ciutat“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *