foradia pressupartialcoi

BIVIA difon les obres del patrimoni bibliogràfic d’Alcoi per al públic

Es publicaran un total de 110 obres d'autors morts abans de 1940 o són publicacions de l'Ajuntament d'Alcoi

El portal de patrimoni documental d’Alcoi BIVIA, ha posat en marxa un nou projecte per a aquest 2021. Enguany, es difondran públicament documents del patrimoni bibliogràfic que siga anterior a l’any 1940.

Segons la jurisdicció espanyola, els drets d’explotació d’una obra subsisteixen 70 anys després de la mort de l’autor, és a dir, que una vegada ha passat aquest temps, les obres passen a ser de domini públic.

En 2020 des de BIVIA es va dur a terme el treball de digitalització d’aquestes obres per a poder posar-ho a l’abast del públic en aquest any.

110 seran les publicacions que es faran públiques, i aquestes, o bé són d’autors que van morir abans de 1940, o són publicacions que ja eren propietat de l’Ajuntament d’Alcoi.

A hores d’ara, ja s’han publicat alguns documents, que són: Certamen literario con motivo del VI Centenario del Patronazgo de San Jorge màrtir (1876), Monografía histórica, de José Moya (1922), Guía General de Alcoy (1947), El arte de Cabrera, del Pare Lluís Fullana (1950), i Himno oficial de Alcoy – Himno de Fiestas (1974).

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *