foradia subscriutegrat

La jornada ‘Consells Municipals de Cultura. Cap a un model participatiu de Cultura Municipal’ tindrà participació alcoiana

L'acte està organitzat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València i l'Associació Valenciana de Professionals de la Cultura

Aquest esdeveniment, tindrà lloc el dia 1 de març de forma telemàtica. L’acte està organitzat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i l’Associació Valenciana de Professionals de la Cultura

Alcoi serà l’únic municipi de la província d’Alacant que estarà present en la jornada ‘Consells Municipals de Cultura. Cap a un model participatiu de Cultura Municipal’, organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i l’Associació Valenciana de Professionals de la Cultura.

Concretament estarà present el regidor de Cultura, Raül Llopis i la presidenta de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura d’Alcoi, Llúcia Martín.

Llopis participarà en la taula redona sobre consells municipals de cultura, una taula-tècnica política, en la qual es parlarà sobre experiències i models.

La taula estarà presentada i moderada per Ana Espasa, sòcia de GC i gestora cultural de Sollana. També intervindran el Gestor Cultural de Foios, Raül Martí, el Director Socio-Cultural de l’Ajuntament de Quart de Poblet, Toni Santos, el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Macastre, Guillem Valls i la Gestora cultural de Sollana, Ana Espasa. L’acte començarà a les 11.30 hores, quan finalitze, a les 13 hores serà el torn per al col·loqui i preguntes de les persones participants als ponents sobre models i experiències.

Per la seua banda, Llúcia Martin prendrà part de la taula: ‘La participació del tercer sector en els consells de Cultura. Problemàtica i aportacions al teixit cultural local. Estarà presentada i moderada per José Martínez Tormo, soci de GC, i participaran el Portaveu del Consell de Cultura de Macastre, Josep Valero, el President Cercle d’Arts Leopodo Magenti d’Almussafes, Gerson Padilla, Directiu del CAM Santa Cecília de Foios, Francesc Collado Soler-Belda i el representant de l’Associació literària “De Paraules a Poemes” de Quart de Poblet, Juanma Martínez Zaragoza.

Des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València afavoreix la creació dels Consells Municipals de Cultura, una mesura d’estímul a la cultura en clau municipalista. A més, recomanen a les corporacions municipals la creació d’un Consell Municipal de Cultura, per tal d’enfortir el teixit cultural municipal i reconéixer l’esforç en matèria cultural que realitzen els ajuntaments. Igualment, considera que els Consells Municipals de Cultura i els Plans d’Acció Cultural poden donar estabilitat a les polítiques culturals d’una manera assossegada, tenint en compte criteris objectius i tractant de garantir una gran mancança: la sostenibilitat econòmica dels projectes culturals.

Per això en aquesta jornada s’estudiaran diversos models existents, o el procés de creació dels Consells sectorials, per acabar amb una reflexió sobre els models de participació ciutadana i democràcia cultural.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *