foradia subscriutegrat

Xarrada sobre la repressió franquista per part de La Gavarnera

José Ramón Valero, professor de la Universitat d'Alacant, serà el ponent en la primera activitat que organitza aquesta associació de recent creació

L’Ateneu Popular La Gavarnera, un col·lectiu de nova creació a la localitat d’Ibi, s’estrenarà el pròxim divendres 12 de març a les 19h amb la xarrada ‘Repressió de postguerra a Ibi. Qüestions introductòries’, que estarà a càrrec del professor de Geografia Humana de la Universitat d’Alacant, José Ramón Valero.

En la conferència es parlarà sobre les conseqüències que va tindre a Ibi el final de la Guerra Civil Espanyola, i les represàlies a persones que havien estat en el bàndol republicà durant els tres anys de conflicte bèl·lic. A més, es coneixerà la tasca que du a terme la Universitat d’Alacant per a rescatar la memòria dels represaliats al conjunt de la província.

Aquest primer acte de La Gavarnera es farà en línia, i podrà seguir-se a través d’aquest enllaç, i està previst que dure uns 45 minuts. Seguidament es realitzarà un torn de debat entre els assistents.

Al principi, a més, es farà una breu presentació de l’Ateneu Popular La Gavarnera, que pretén ser un punt de trobada per a promoure la reflexió i el pensament crític entre els veïns d’Ibi i totes aquelles persones d’altres poblacions que també vulguen participar, amb una especial inquietud sobre memòria democràtica.

També, vol donar cabuda a altres activitats de tipus cultural, seguint la filosofia d’esperit crític i d’una forma totalment autogestionada, posant en relleu qüestions com la defensa del patrimoni.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *