lasarga subscriutegrat

La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta estrena ‘Un mercat viu. Cultura a Kilòmetre 0’

Es tracta d'un documental amb entrevistes sobre les diferents propostes culturals que existeixen a la Marina Alta, i el seu objectiu és donar a conéixer el talent de la zona

La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA), ha llançat la campanya ‘Un mercat de cultura viu. Cultura a Kilòmetre 0’, en la qual s’ha fet una sèrie d’entrevistes documentals de les diferents propostes culturals que existeixen en aquesta zona, amb l’objectiu de donar a conéixer el talent prop i de proximitat.

Segons ha explicat el president de la institució, José Ramiro Pastor: “Aquest projecte començà a idear-se en les reunions que l’equip de la MACMA va realitzar durant març de 2020 en ple confinament domiciliari. Una de les meues preocupacions era veure com podríem reactivar i proporcionar una economia circular i de proximitat”.

“Se’ns va ocórrer la idea de produir uns vídeos de xicotet format, d’uns 4 minuts de duració, perquè les institucions i la ciutadania pogueren conéixer i descobrir el potencial dels nostres actius culturals”, ha explicat la tècnica de cultura de l’entitat.

Ara, s’ha tret a la llum la primera fase d’una tirada que s’anirà ampliant amb altres col·lectius i grups, amb els quals ja s’ha començat a treballar per tal d’ampliar amb altres col·lectius i grups musicals, com per exemple, els grups joves, en els que la Xarxa Jove Marina Alta ja està recercant.

S’han filmat un total de 27 entrevistes entre les quals podrem trobar representants de diferents estils i famílies musicals com bandes i societats musicals, colles de dolçaines, quartets, quintets, cant coral, jazz, soul, rock, pop, col·lectius de cultura popular i teatre professional; en aquesta primera entrega de propostes de #CulturaAKm0, en la que s’ha pogut comptar amb els següenst participants: L’Oracle de l’Est, Farfullit Teatre, Moni Poppins & Cia., L’estranya Companyia, Tarannà Teatre, Teatreres pel món, Inma RDGZ Teatre, Terato Teatre, Fran Pintadera cia., Esclafit teatre, Aljub Music, Federació valenciana de Societats Musicals, Federació valenciana de colles de dolçaines, Muixeranga de la Marina Alta, Cor de la Rectoria, Cor d’Orba, Marina Big Band, Arrels Música antiga i tradicional, Dolç Tab Jazz, Quintet Verger, Kluster Wood, Siana Soul, Reacció, La romàntica del Saladar, Túmbate Jazz, Nebulossa i Lilit i Dionís.

L’estrena del primer bloc d’aquesta sèrie de vídeos tindrà lloc al canal de YouTube de la MACMA, el 18 de març, tot esperant empoderar i donar suport a aquest sector que tant està patint les conseqüències de la Covid-19, perquè el millor, ho tenim a casa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *