foradia cdturisme

Possible carril bici en la travessia de l’N-340

L'Ajuntament d'Alcoi es va reunir amb les associacions de veïns i veïnes per tal d'explicar les diferents opcions d'aquest carril que unirà el Pont de Maria Cristina, amb la nova rotonda d'accés Nord

En pocs dies l’Ajuntament d’Alcoi té previst celebrar un plenari per tal d’aprovar la gestió de la carretera Nacional 340, que li cedeix el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per fer-se càrrec de l’obra de la rotonda d’accés nord de la ciutat.

Per aquest motiu des del consistori estan plantejant diversos projectes per millorar aquesta carretera, i ara, ha proposat posar un carril bici des del Pont de Maria Cristina, fins a la dita rotonda.

Aquest carril travessaria Els Alçamora, l’Alameda Camilo Sesto, Juan Gil Albert i el carrer València, i es contempla dins d’aquest projecte reordenar els aparcaments passant a ser en bateria, i així, segons indiquen des de l’Ajuntament, augmentar el nombre de places entre un 30 i un 40%.

Per tal d’informar d’aquest projecte al veïnat i escoltar les seues propostes, es va celebrar una reunió en la qual es van explicar diferents opcions per a dur a terme el projecte. En aquest encontre virtual, estaven presents veïns de Santa Rosa, Eixample i Zona Nord, que són els barris implicats.

Segons han indicat des del govern local, els assistents “no van veure amb mals ulls el projecte i van plantejar alguns dubtes com el fet de quin costat seria més convenient l’aparcament o que caldria fer actuacions amb les vorades i les voreres”.

L’objectiu d’aquest projecte és crear un carril bici que connecte amb l’existent en la Zona Nord i amb el principi de l’actual eix per als vianants i ciclistes, amb la finalitat d’afegir també més endavant carrils transversals que unisquen el citat eix amb el carril bici per a tindre una via de comunicació sostenible per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal a Alcoi, sent aquest un eix vertebrador.

El projecte eliminaria l’actual carril bus que des de finals del confinament es va eliminar en l’Alameda Camilo Sesto i en Juan Gil Albert per a donar major espai als vianants i facilitar la distància social.

Eliminar aquest carri no afectarà al mateix temps que tarda a realitzar els trajectes l’autobús, ja que, com indiquen des de l’Ajuntament “els majors retards es dona pels vehicles que aparquen en doble fila que provoquen haver de detenir-se i canviar de carril i que el canvi actual no ha afectat la velocitat”.

Per tal de finançar el projecte la idea és presentar-se a projectes europeus, però també podria ser el mateix Ajuntament el que el finance o altra administració que s’adaptara a aquest projecte.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible indica que: “Per al nostre govern la mobilitat sostenible és un eix fonamental, de fet per primera vegada existeix aquesta regidora a la nostra ciutat. Hem de treballar no sols per l’Alcoi present, també hem de pensar en la ciutadania que ens segueix i a la ciutat que els volem deixar. Aquest projecte seria molt important per a afavorir la mobilitat sostenible amb bicicleta o vehicle de mobilitat personal I al mateix temps ajudar a crear places d’aparcament en dos dels barris amb major problemàtica com són Santa Rosa i Eixample”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *