foradia mediambient

S’inicien els nous canvis de la circulació en el centre d’Alcoi

Des del dilluns 22 de març ha canviat la circulació al carrer Sant Tomàs, i el divendres 27 ho farà en País Valencià

Durant el dilluns 22 de març s’ha estat pintant la senyalització horitzontal del carrer Sant Tomàs. Fins ara, aquest carrer tenia dos carrils de pujada i un de baixada, separats per una doble línia continua.

Aquesta línia impedia que els cotxes que baixaven cap al Pont de Sant Jordi, pogueren girar al carrer Sant Jaume, però, últimament era una pràctica molt habitual de molts conductors. Ara, s’ha canviat la senyalització, i hi haurà un carril de pujada, i un de baixada que passarà a dos per a poder girar cap Sant Jaume, i així, poder fer aquesta pràctica legal. A més, amb la nova organització de Sant Tomàs, i hi haurà 15 places d’aparcament, i 4 per a càrrega i descàrrega.

Les pròximes mesures començaran el divendres a la nit en l’avinguda de País Valencià, ja que el dissabte 27 el carrer Sant Llorenç estarà tallat al trànsit, i per tant, País Valencià serà de doble sentit des del Parterre. Aquest canvi facilitarà l’accés al centre des de la Beniata.

Ja a partir del dilluns 29 de març, es posarà en marxa la primera fase de la conversió en zona de vianants del centre, i hi haurà alguns canvis en les prioritats en alguns punts que en els estudis s’han considerat conflictius. Concretament, l’encreuament del carrer Casa Blanca, amb el carrer Gonzalo Barrachina canviarà la prioritat, ja que fins ara, tenien prioritat els cotxes que venien des de la Plaça d’Espanya, o des del Viaducte, i ara, aquests vehicles hauran de cedir el pas als que arriben des de Casa Blanca.

L’altre punt conflictiu està al carrer Capellà Benlloch en l’accés a País Valencià. La circulació està regulada per semàfors que donen més temps a aquells vehicles que vénen des de País Valencià, i amb els canvis, el temps en verd augmentarà al carrer Capellà Benlloch.

Com ja hem dit, a partir del 29 de març es posarà en marxa la peatonalització, i tan sols podran circular per aquesta zona aquells que tinguen permisos.

A més, a partir del dilluns, es notarà un altre canvi, i és que, en la plaça d’Espanya el carril dret serà per a pujar cap a Sant Nicolau, i el de l’esquerra per a anar en direcció Viaducte, per tant, ja no es podrà anar cap al carrer Sant Llorenç, excepte si es té l’autorització corresponent.

Ja per a la segona fase, el carrer Sant Nicolau estarà tallat al trànsit i Sant Mateu passarà a ser de pujada.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *