foradia subscriutegrat

El PP demana la paralització de l’ordenança de conversió a zona de vianants

Aquesta demana es fa, ja que, segons informen des del partit, la resposta social i les incompatibilitats tècniques amb l'accessibilitat fan inviable la seua posada en marxa

Des del Partit Popular s’ha sol·licitat la paralització de l’aprovació definitiva de l’ordenança de la conversió en zona de vianants del centre. El portaveu del PP, Quique Ruiz, ha explicat que aquest document presenta carències, i que la societat l’ha rebutjat, ja que és incompatible amb la normativa d’accessibilitat.

“És moment de dialogar per a aconseguir un pla de peatonalització consensuat”, ha argumentat Ruiz.

Segons informen des del partit de l’oposició, l’ordenança ha rebut més de 1.000 al·legacions, i 1.200 signatures contra la seua aprovació. 14 associacions de veïns i veïnes i comerciants han mostrat el seu rebuig al document i han denunciat la falta de participació en aquest procés.

El regidor popular assenyala que el text presenta carències, que atribueix a la precipitació del Govern. “Vam dir fa uns mesos que l’ordenança estava molt verd, encara que el PSOE la va portar al ple per tal d’aprovar-la”, ha recriminat Quique Ruiz. Com a exemple, ha argumentat que el text no contempla els horaris d’accés els dies festius o vespres.

Des del PP volen advertir que l’aplicació de l’ordenança sense reformar els carrers afectats provocaria problemes de compatibilitat amb les normatives d’accessibilitat: “Fer un carrer de vianants no és posar una tanca, és necessari crear plataformes úniques que complisquen amb totes les mesures de seguretat”.

Així encara, Ruiz ha valorat el treball que s’està realitzant per millorar l’ordenança, per això, demana al Govern que dialogue amb la societat per tal d’aconseguir una normativa de consens que permeta la conversió a vianants amb èxit del Centre.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *