foradia subscriutegrat

Guanyar reclama un debat sobre la municipalització del servei de transport urbà

Per a la formació, s'està fent un procés "inútil des del mateix moment que la participació consisteix només a manifestar l'opinió sobre qüestions molt concretes"

Durant aquesta setmana el govern local ha fet una sèrie de reunions amb veïns i veïnes de la ciutat per tal de parlar sobre el servei de transport urbà. Des de Guanyar qualifiquen aquest procés “d’inútil”, ja que com argumenten: “des del mateix moment que la participació consisteix només en manifestar l’opinió sobre qüestions molt concretes, que ja han estat predefinides pel govern prèviament, converteixen la participació ciutadana en una ficció per a legitimar les decisions del govern de Toni Francés”.

Segons ha explicat el regidor de Guanyar Alcoi, Pablo González: “és una mostra més de la incapacitat del govern del PSOE per escoltar als seus veïns i veïnes i confiar en el seu criteri”, i afegeix que: “tot açò parteix d’una premissa equivocada que ja ha sigut evidenciada per molts estudis i per l’experiència de molts anys i molts llocs, que les empreses gestionen millor que l’administració pública. Toni Francés i el seu govern, defensen de nou premisses de dretes per a defensar interessos privats i no col·lectius, sembla que tenim una junta d’accionistes i no un govern. El que primer s’hauria de fer és decidir sobre la recuperació de la gestió del transport urbà i després parlar de com ha de ser aquest servei. El que estem fent és mirar si la ciutadania matisa unes condicions d’un contracte que ja han decidit. S’estan rient de la ciutadania d’Alcoi”.

Per aquest motiu, Guanya demana que s’inicie un nou i veritable procés de participació on s’aporte la informació necessària prèvia “perquè la ciutadania es faça càrrec del que implica un servei de transport urbà i que siga una participació no viciada pels interessos d’una empresa i defensats per un govern”.

A més, també sol·liciten que la ciutadania s’implique en la defensa de la gestió pública dels serveis a les persones, perquè “s’ha demostrat àmpliament que és més eficient i més respectuosa amb les necessitats de la ciutadania” i sobretot perquè “el PSOE ja ha posat tantes vegades de manifest que està al costat dels que tenen poder, no de les necessitats de veïns i veïnes; per tant cal que siguem les persones les que defensem els nostres interessos, ells no ho faran”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *