lasarga mediamborganica

El Centre Ovidi Montllor projecta ‘Et recorde, Miquel’

Aquest documental està creat per la universitària Maëla Sanmartín i narra l'assassinat en mans de l'extrema dreta de Miquel Grau

El divendres 9 d’abril, a les 18:30h, el Centre Ovidi Montllor d’Alcoi presenta el documental audiovisual ‘Et recorde, Miquel’, creat per la universitària alacantina, Maëla Sanmartín.

Aquesta obra rememora els fets que van ocórrer a la nit del 6 d’octubre de 1977, quan membres de l’extrema dreta van assassinar a Miquel Grau.

Uns activistes penjaven uns cartells que convocaven la Diada Nacional del País Valencià, prop de la plaça dels Estels d’Alacant, quan el militant d’extrema dreta Miguel Ángel Panadero llançà una rajola que impactà directament al cap de Miquel Grau. El jove va ser hospitalitzat i morí dies després.

Aquest fet va despertar la indignació als Carrers, i Miquel Grau es va convertir en un símbol per a les llibertats i la democràcia.

Però, concretament, el documental se centra en la cançó d’homenatge a Miquel Grau, ‘Per cridar ‘Vull l’Estatut”, que el grup de música Al Tall va compondre a partir d’una petenera tradicional. Aquell himne va ser un punt d’inflexió en la construcció del símbol: “Va passar de ser Miguel, tal com el coneixia el seu entorn, a convertir-se en Miquel. Aquella tonada serví de catalitzador d’eixa ràbia que sentia el poble en aquells moments”, assegura Sanmartín.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *