lasarga mediamborganica

L’antic Asil d’El Camí podria acollir una pinacoteca dedicada a la pintura alcoiana

Aquesta col·lecció pictòrica, estaria dedicada a l'època de major projecció, que és des de finals del segle XIX i el segle XX

L’Ajuntament d’Alcoi està treballant en un projecte perquè la ciutat tinga una pinacoteca dedicada a la pintura alcoiana des de finals del segle XIX fins al segle XX. Aquesta mostra pictòrica se situaria en l’edifici de l’antic Asil, que des de que va deixar d’atendre a persones majors, fa ja unes quatre dècades, no ha tingut cap ús.

Per aquest motiu, des del consistori, completarien aquest projecte amb la rehabilitació de tot l’immoble, ja que, actualment sols està rehabilitada la capella, que fa la funció de sala d’exposicions, i que pròximament acollirà el Museu de Camilo Sesto.

Entre els artistes que formaran part d’aquesta col·lecció estan Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala, Francisco Laporta, Lorenzo Casanova i Adolfo Durá, entre altres. Tots ells van ser referents de la pintura.

La intervenció per a rehabilitar l’Asil té un cost al voltant dels 1,6 milions d’euros, que s’està buscant finançar amb els fons europeus PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica).

Per a l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “disposar d’una pinacoteca en la qual mostrar la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del XX és una de les assignatures pendents de la ciutat d’Alcoi, i amb la posada en marxa d’aquest projecte veurà la llum i a més, ho farà en un edifici amb un important arrelament entre els alcoians, com és el de l’antic Asil”. A més, Francés destaca que: “una instal·lació d’aquestes característiques vindrà a enriquir la gran oferta cultural que ja té Alcoi i que li ha fet rebre enguany el distintiu de Capital Cultural Valenciana”.

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *