foradia ivace

Gandia commemora el dia del treballador al cementeri municipal en record als que van lluitar per la llibertat i la democràcia

Aquest acte reivindicatiu ve efectuant-se des de la Transició cada 1 de maig, i han participat militants, simpatitzants i regidors socialistes, així com representants sindicals, forces polítiques d'esquerra, o membres de l'Associació de Víctimes del Franquisme

Els Socialistes de Gandia han dut a terme al cementeri municipal de la localitat la seua tradicional commemoració del Dia del Treball. Un acte reivindicatiu que es du a terme des de la Transició, i que té com a objectiu recordar a totes les persones treballadores que van lluitar per la llibertat i la democràcia.

En l’acte han participat militants, simpatitzants i regidors socialistes, així com representants sindicals, forces polítiques d’esquerra, o membres de l’Associació de Víctimes del Franquisme, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, Liduvina Gil, han recitat diversos poemes, juntament amb Miguel Ángel Picornell, regidor socialista a l’Ajuntament de Gandia, Andrea Verdeja, membre de Joves Socialistes de Gandia, i l’escriptora Adriana Serlik.

Per la seua part, Diana Morant, ha volgut manifestar que “està més d’actualitat que mai haver de defensar la llibertat i la democràcia. Els socialistes i els governs de progrés tenim l’obligació, també, perquè va en el nostre ADN, d’ajudar a les persones i millorar la seua vida, d’impulsar drets i reconéixer-los a través de lleis amb mesures clares i concretes. Així, amb aquesta actitud, la ultradreta no tindrà cap caldo de cultiu a la societat”.

Liduvina Gil, ha assenyalat que “per això està en les nostres mans aconseguir que la gent patisca menys i, si eixe sentiment baix, l’extrema dreta no tindrà arguments. És ací on hem d’estar els socialistes, ja que som més necessari que mai, promulgant lleis que defensen els drets socials o la memòria històrica. I, ací, és on ens trobaran, ara amb la pandèmia i després amb la postpandèmia, perquè la ultradreta no puga entrar”.

A més, la presidenta dels socialistes de Gandia, ha apuntat que “aquest és un acte que no té la intenció de reobrir ferides sinó, sobretot, de fer justícia al bell mig d’aquesta societat tan permissiva que, de vegades, necessita esdeveniments com els que hem viscut aquests últims dies a Madrid, on algunes forces polítiques han reactivat el discurs de l’odi, de la confrontació i del rancor”.

Per últim, Gil ha conclòs dient que: “es tracta d’uns esdeveniments també marcats per l’amenaça per recordar els valors de la II República, la valentia, l’interés per la ciutat, per la cultura, per l’ensenyament, per la llibertat, la igualtat i la fraternitat, ideals viscuts intensament per totes les persones socialistes. Uns valors que hem de reivindicar ara més que mai davant les amenaces de la ultradreta i dels seus socis de dretes que no els condemnen”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *