lasarga itealcoi

El Ple aprova l’ordenança inicial d’aparcament a Alcoi

Per tal d'elaborar aquest nou document s'han mantingut reunions amb tota la corporació i les associacions comercials

A l’últim ple es va aprovar de manera inicial la nova Ordenança d’Aparcament d’Alcoi. A partir d’aquesta aprovació, per a poder regular en determinades zones de la ciutat l’aparcament s’establiran projectes de manera gradual per a poder estendre aquesta fórmula als diferents barris que ho sol·liciten. Serà un aparcament controlat per càmeres que té com a objectiu de promoure l’aparcament rotatori. És a dir, no es pagarà per aparcar, i les càmeres sols registraran les dades de les matrícules.

Ja en 2018 el govern local va anunciar que no es renovaria el contracte de l’ORA, ja que no complia l’objectiu de crear un aparcament rotatori, i sols servia per a ser una font d’ingressos per a l’empresa. Els comerciants van estar d’acord amb la mesura, però, segons expliquen els socialistes: “van insistir que era necessari un sistema adequat”. Per tal de parlar sobre aquest sistema, s’han realitzat reunions amb la Cambra de Comerç, els col·lectius comercials, associacions de veïns, i amb tota la corporació municipal.

En aquell moment es va decidir estudiar un sistema d’aparcament rotatori, en el qual calia “implementar noves tecnologies que faciliten la vida de les persones, en lloc de seguir amb models que ja no són adequats”. La pandèmia ha retardat el tema, però s’ha pogut abordar, i en aquesta nova ordenança s’explica.

Com expliquen des del PSPV-PSOE d’Alcoi: “Els avantatges d’aquestes zones d’aparcament controlar per càmeres es poden resumir en què es poden establir aparcaments de rotació gratuïts que a diferència de la coneguda com a anterior ORA, era pagada per tots els alcoians per un import superior als 300.000 euros anuals. En aquest cas no es tornarà al pagament per aparcar als carrers. D’altra banda també amb eixes zones d’aparcament regulat es podrà reservar part de les places per al veïnat de les diferents zones on s’aplique amb criteris consensuats. La gestió de les càmeres que s’ha implantat per a la gestió del trànsit permet tindre una base de dades on es pot adequar únicament en els horaris i el grup de vehicles que es pretenga incloure”.

“D’acord amb els veïns i comerciants s’establiran una sèrie de fitxes tècniques de les diferents zones amb els seus horaris, àmbit i grups perquè puguen ser controlats. D’eixa manera d’una banda es resol el problema de la rotació d’aparcaments que tant pot beneficiar a les zones comercials, com es garanteix que el veïnat d’algunes zones amb dificultat per a aparcar en tota la ciutat poden veure zones de prioritat als seus barris”, han continuat des del govern municipal.

Una vegada s’ha aprovat al Ple, el document passarà a exposició pública on es podran presentar les corresponents al·legacions que incorporarà o no el personal del consistori, seguint criteris tècnics i jurídics, després tornarà a passar ple Plenari per a la seua aprovació definitiva.

Els socialistes volen deixar clar que: “aquesta ordenança no s’assembla a l’anterior ORA ni en el nom perquè aquesta no és l’ORA, és a dir, Ordenança Reguladora d’Aparcament. En aquest cas és l’Ordenança Reguladora de l’Aparcament Limitat en el Temps de Vehicles en Determinades Zones en Aparcament Regulat en el Municipi d’Alcoi, per tant les sigles podrien ser ORAL o OAR, i no ORA per a no portar a confusió a la ciutadania, que pot pensar que torna a haver de pagar per aparcar, quan no és cert”.

Com ja hem comentat, s’han fet diferents reunions amb la corporació municipal per a tractar el tema, i com assenyalen des del PSOE alcoià no va haver-hi “cap objecció”, però indiquen que, en la comissió prèvia al Ple, només el regidor de Vox va votar contra l’Ordenança.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible afirma que: “No entenem l’actitud dels membres de l’oposició que han mantingut reunions de treball per a l’elaboració de la mateixa i no havien manifestat cap qüestió al respecte. Si s’haguera volgut modificar l’ordenança en les diferents reunions s’haguera pogut aportar qüestions diferents per a millorar-la. És lamentable l’actitud d’alguns grups de l’oposició que malgrat donar per bo el document consensuat després de diverses reunions de treball en les quals s’han inclòs les seues aportacions, arriben al Ple i canvien d’opinió votant en contra amb l’única intenció de frenar els projectes i donar la imatge que som un govern autoritari que no consensua les propostes quan la veritat és que s’han mantingut diverses reunions tant amb la corporació com amb les entitats, en les quals alguns han fet les seues aportacions i altres directament no han dit res”.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *