foradia subscriutegrat

PSOE i Compromís signen el Pacte del Parterre

Toni Francés, cap de llista dels socialistes, continuarà com a alcalde d'Alcoi, i Àlex Cerradelo, número 1 de Compromís, ostentarà el càrrec de vicealcalde durant els pròxims quatre anys

El Partit Socialista i Compromís han convocat una roda de premsa per tal de presentar i signar el Pacte del Parterre, nom que sorgeix de la primera conversa que van tindre els representants de cada força política. Amb aquest pacte, les dos formacions es comprometen a complir un acord programàtic, i compartir el govern de la ciutat d’Alcoi durant els pròxims quatre anys.

Segons han comentat Toni Francés i Àlex Cerradelo, caps de llista del PSPV-PSOE i Compromís respectivament, és necessari fer un pacte per a portar polítiques d’esquerres en aquests temps on la ultradreta està tenint cada vegada més força, i que fins i tot, ha arribat al govern de la Generalitat. Els dos representants han mostrat la seua satisfacció per haver elaborat aquest acord.

Cerradelo ha comentat que des de Compromís treballaran perquè Alcoi siga una ciutat verda, feminista, inclusiva, i respectuosa amb la nostra llengua.

Per la seua part, Francés, ha destacat que l’objectiu del Pacte del Parterre és prendre decisions que milloren la vida dels alcoians i alcoianes, i que aquest siga un pacte de progrés i de futur sòlid.

Tots dos han coincidit en la necessitat que Alcoi siga un exemple de polítiques d’esquerres, per fer una societat més justa, i que per a això han de treballar de la mà.

En aquesta roda de premsa no han donat molta informació sobre que persona s’encarregarà de cada regidoria, però sí que han avançat que Promoció Econòmica, Indústria, Comerç i Consum, Joventut, Igualtat i Diversitat, Cultura, i Salut Pública serà per a Compromís; mentre que el PSOE es quedarà amb Gestió Estratègica, Innovació, Universitats, Fons Europeus, Turisme, Administració Local, Serveis Públics, Mobilitat Sostenible, Festes, Hisenda, Educació, Esports, Recursos Humans, Transició Ecològica i Medi Ambient, Habitatge, Patrimoni Municipal, Seguretat Ciutadana, Emergències i Protecció Civil, Modernització de l’Administració, Polítiques Inclusives, Participació Ciutadana, Gent Gran, Patrimoni Cultural i Normalització Lingüística.

A més a més, també han aclarit que Toni Francés continuarà sent l’alcalde de la ciutat durant els pròxims quatre anys, i que Àlex Cerradelo, ostentarà el lloc de vicealcalde.

En aquest acte han estat presents Rafael Climent, ja quasi exconseller d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana i membre de Compromís, i Jordi Martínez, per part del PSPV-PSOE.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *