El Campus d’Alcoi de la UA acull l’exposició ‘Carmelina Sánchez-Cutillas’
Des de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua s'ha anomenat a Carmelina com a escriptora de l'any 2020, i per aquest motiu s'han estat duent a terme diferents activitats acadèmiques i divulgatives sobre la seua figura
Carmelina Sánchez-Cutillas (Madrid, 1927 – València, 2009), va ser una escriptora referent de les lletres valencianes durant el segle XX, i que segons indiquen des de la Universitat d’Alacant “encara està pendent de descobrir en molts aspectes”.
És per aquest motiu que el Campus d’Alcoi de la UA, acull l’exposició ‘Carmelina Sánchez-Cutillas’. Una mostra distribuïda en quatre blocs ben definits, i que permetrà al visitant enquadrar millor la vida i l’obra d’aquesta dona, que encara que va nàixer a Madrid, va trobar en la nostra terra la seua verdadera identitat personal, professional i literària.
La primera part de l’exposició està dedicada a la part més personal i íntima, i en la qual parla sobre l’obra més estimada, Matèria de Bretanya, que conten els seus records d’infància a Altea.
La segona part reflecteix l’obra de recerca històrica, en la qual es demostra la gran formació com a historiadora i investigadora de Carmelina, amb estudis i treballs sobre la Corona d’Aragó. D’ahí van nàixer treballs com Don Jaime el Conquistador en Alicante i Lletres closes de Pere el Cerimoniós endreçades al Consell de València.
El següent bloc parla sobre l’època dels 60, en la qual l’escriptora, mitjançant les seues obres, denúncia un present fet de silenci i repressió.
Finalment, l’última part de l’exposició se centre en la xicoteta pàtria i en l’obra cabdal de Carmelina Sánchez-Cutillas, per la qual va guanyar el Premi Andròmina en l’any 1975.
La inauguració d’aquesta exposició serà el divendres 14 de maig a les 18h, i estaran presents Catalina Iliescu, vicerrectora de Cultura, Esport i Extensió Universitaria UA, i Llúcia Martín i Joan Borja, del Departament de Filologia Catalana de la UA. A més, la mostra es podrà visitar fins al dia 21 de maig.
Comenta i participa-hi