foradia subscriutegrat

Comunicat del Club d’Amics i Amigues de la Unesco d’Alcoi sobre la situació a Palestina

El Club d’Amics i Amigues de la Unesco d’Alcoi, califica de genocidi, els bombardejos i les actuacions de violència indiscriminada d'israel contra la població civil palestina

El Club Unesco condemna rotundament laviolència, critica la complicitat de la comunitat internacional i demana a l’ONU, UE i Espanya que exigisquen el cessament immediat dels atacs. 

Des del passat diumenge 9 de maig es va produint una escalada de violència per part d’Israel sobre els palestins, iniciada amb 300 ferits. Després de les càrregues israelianes a l’esplanada de la mesquita, fins i tot dins dels llocs sants i amb centenars de ferits palestins que intentaven parar el desallotjament forçat de les famílies del barri Sheik Jarrah. 

Amb posterioritat a aquests fets, s’han produït intercanvi de cohets entre grups palestins i l’exèrcit israelià, que no ha dubtat a bombardejar intensament a la població civil de Gaza amb un balanç de 192 morts (60 dels quals xiquets) i 1.400 ferits. 

Aquesta escalada de violència no ha sorgit del no-res, ja que es produeix setmanes després que una manifestació racista recorreguera Jerusalem al crit de «mort als àrabs»; que Israel impedira la celebració d’eleccions palestines a Jerusalem (el que ha impedit es eleccions en tota Palestina); de l’apartheid sanitari que suposa la gran majoria de la població israeliana vacunada enfront de les ones i la desprotecció de la població palestina; i d’un Israel cada vegada més escorat a l’extremisme en les successives cites electorals dels dos últims anys. 

Convé recordar que Gaza amb una població d’1.900.000 habitants, amb una superfície de 360 quilòmetres quadrats, amb les fronteres tancades, esta considerada com la major presó del món. 

Per a valorar la situació es necessari entendre-la, com a resultat de dècades d’inacció i falta de solucions per part de la comunitat internacional, que malgrat que l’ONU compta amb 30 resolucions contra l’estat d’Israel, la comunitat internacional continua avalant el creixement de les colònies, l’ocupació de Cisjordània, el bloqueig col·lectiu a Gaza, l’apropiació de terres, la segregació de la població palestina qualificada com un apartheid per part d’Human Rights Watch, per les violacions dels drets humans i les agressions a milions de persones. 

El món no pot continuar indiferent, tancant els ulls davant les sagnants violacions dels drets humans i del dret Internacional, per part d’Israel. 

El Club d’amigues i amics de la UNESCO d’Alcoi condemna la situació i qualifica de genocidi l’extrema violència que aplica l’estat d’Israel sobre el captiu i indefens poble palestí, i exigeix a la comunitat internacional, especialment a l’ONU, la Unió Europea i Espanya, que apliquen les mesures necessàries per a posar fi als atacs, a l’ocupació, al bloqueig, a l’apartheid i en el cas del nostre país que complisca amb la promesa del reconeixement de l’estat palestí. 

Font: Alcoi, 18 de maig de 2021./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *