foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi viu la seua setmana de Mostra de Teatre

Aquest important esdeveniment s'ha posat en marxa amb les actuacions de les companyies 'La Negra' i 'La Dependent'

Durant la vesprada del dilluns 24 de maig va començar la XXX Mostra de Teatre d’Alcoi. Prèviament a les actuacions programades per a aquesta primera vesprada, Raquel Tamarit, secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat, Toni Francés, alcalde d’Alcoi, i el director de la Mostra, Miquel Santamaria, han expressat en roda de premsa que estan molt satisfets per tornar a alçar el teló d’aquesta mostra després de dos anys.

Tamarit ha comentat que “els trenta anys de Mostra de teatre valencià a la ciutat d’Alcoi són una demostració de resistència cultural i també ara amb l’impacte de la pandèmia. Sabeu que Cultura de la Generalitat, encapçalada pel conseller Vicent Marzà ha estat i estarà sempre al vostre costat, tant pel que fa a l’organització com a suport econòmic, perquè sou el gran referent i múscul del sector de les arts escèniques”, i ha explicat que: “enguany, a més, sumem que Alcoi és Capital Cultural Valenciana, un reconeixement fet per la Generalitat que també és vostre, perquè la Mostra és el gran aparador de les novetats en la producció escènica valenciana, el punt de trobada anual on compartir experiències. I sens dubte, és d’un gran valor el tracte i l’espai que reserveu als gestors culturals valencianes que integren el Circuit cultural Valencià, al que tots li reconeixem un paper fonamental en el dibuix de l’actual mapa cultural. Com també és important la projecció dels nostres creadors més enllà del nostre territori i, per això, la tasca que la Mostra de Teatre d’Alcoi realitza en aquest sentit és fonamental”.

Per la seua part, l’alcalde alcoià, ha assenyalat que: “la pandèmia ens ha obligat a renunciar durant un temps a moltes coses, entre elles al teatre. Per això era molt important per a nosaltres recuperar la Mostra i fer-ho amb un format presencial. Aquesta Mostra ha de ser un punt d’inflexió per a poder rellançar l’activitat Cultural”.

Miquel Santamaria, s’ha mostrat il·lusionat i entusiasmat amb el festival, i l’ha definit com “una de les activitats principals de la Cultura alcoiana i també dins de la Capitalitat Cultural d’Alcoi”. A més, ha assegurat que el sector ha reaccionat molt bé, “de tal manera que pràcticament tot el sector teatral estarà acompanyant-nos aquesta setmana”.

El director ha volgut confessar que la preparació d’aquesta Mostra no ha sigut fàcil, perquè “hem Hagut de treballar molt bé la logística, els hotels, els horaris; però els temps ha jugat al nostre favor i la situació ha millorat sanitàriament molt en les últimes setmanes”.

La programació continuarà aquest dimarts 25 de maig amb les obres: ‘Vidas Enterradas (I)’ de la companyia L’OM-Micomicón-T.Corsario-T.del Temple, a les 9:45, i a les 16:30h, ‘Vidas Enterradas (II)’, a La Capella. L’obra parla sobre la vida i la mort de persones assassinades durant la Guerra Civil i el Franquisme.

Una altra de les actuacions serà ‘Threesome’ de Cia. Alarcón & Cornelles, a les 11:45, al Centre Cultural. Ja a la vesprada, a les 18:30h, serà el torn de ‘La Panadera’ de la companyia Dramático Nacional – El Silencio Teatro – Iria Producciones, i tindrà lloc a la Sala Àgora.

La jornada la tancarà ‘Espejismo’ de la companyia El Espejo Negro, al Teatre Calderón a les 20:30h.

A més de les actuacions també es duran a terme les Activitats PRO, dirigides als professionals del sector.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *