lasarga itealcoi

Els xiquets i xiquetes d’Alcoi trien les propostes dels pressupostos participatius per a la Infància

En aquesta edició participa l'alumnat de 6é de primària de pràcticament tots els centres educatius d'Alcoi, a més del CLIA i el CPEE Tomàs Llàcer, és a dir, uns 461 estudiants

Parc Cotes Baixes

L’alumnat de 6é de primària dels centres educatius d’Alcoi i del CLIA i el CPEE Tomàs Llàcer, en total 461 alumnes, ja han votat les propostes dels pressupostos participatius per la infància d’Alcoi.

En total hi havia 21 propostes, 9 de despesa corrent, i 12 d’inversió, i cadascun dels participants havia de votar obligatòriament 3 d’elles, una de cada opció, i una tercera que podia triar entre inversió o despesa corrent.

Les propostes guanyadores en la categoria d’inversió, que tenia un pressupost màxim de 20.000 euros, han sigut: la instal·lació de papereres adaptades per a xiquets i xiquetes o persones amb diversitat funcional a zones pròximes als centres educatius (12.000 euros), i la instal·lació d’una taula de ‘ping-pong’ al parc de Cotes Baixes (8.000 euros).

Pel que fa a les propostes de despesa corrent, amb un pressupost màxim de 5.000 euros, els més menuts han triat: una jornada de paint-ball (3.085 euros), que es celebrarà el dijous 17 de juny al poliesportiu Francisco Laporta, jornada de videojocs (786 euros), que tindrà lloc el divendres 18 de juny al CCJ i un taller de cuina, amb sis sessions (1.128 euros).

Per a poder fer l’edició d’enguany el professorat va rebre una classe formativa, i als mesos de març i abril van fer quatre tallers: Ens informem, Investiguem, Treballem en equip, i Contrastem les propostes treballant en grup. Tot va ser impartit de forma telemàtica.

Teresa Sanjuán, regidora de Democràcia Participativa, ha explicat que: “La pretensió dels pressupostos participatius per a la infància, entenem que és la mateixa que la dels adults, és a dir, una forma de participació de la ciutadania en la gestió pública del municipi, mitjançant la qual entre tota la ciutadania pot participar i prendre decisions en l’elaboració del pressupost públic municipal. La infància també és ciutadania de ple dret i consegüentment ha de participar i decidir. No sols escoltar la seua veu, sinó generar les condicions perquè puguen analitzar, proposar i decidir per ells mateixos. La proposta és generar espais propis per a la infància, en la qual, acompanyats per les persones dinamitzadores siguen capaços d’analitzar un aspecte quotidià, per a acabar proposant possibles solucions, construint les seues pròpies respostes i que eixes respostes siguen explicades des de la seua genuïna visió del món”.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *