lasarga subscriutegrat

Més de 550 visites als espais expositius d’Alcoi al Dia Internacional dels Museus

Les jornades de portes obertes es van celebrar en el dia 18 de maig, dia d'aquesta celebració, i durant el cap de setmana previ

Com cada any, Alcoi va celebrar el Dia Internacional dels Museus, i per a aquesta ocasió es va triar el lema ‘El futur dels museus: recuperar i reimaginar’. Durant el dia 18 de maig, dia de la commemoració, i en el cap de setmana previ, es van organitzar jornades de portes obertes al Museu Arqueològic Camilo Visedo, al refugi de Cervantes, al Museu Alcoià de la Festa, i el Muboma. La finalitat era que pogueren visitar aquests espais el nombre més gran de persones possible.

En total, durant aquests dies es van comptabilitzar un total de 554 visites, 232 d’elles van ser el dissabte 15 de maig, 243 el diumenge 16, i 63 durant el Dia Internacional dels Museus, el dimarts 18. En aquestes xifres no s’inclouen les visites al MUBOMA, ja que encara no ha comptabilitzat el nombre de persones que va rebre durant aquestes jornades, però, sí que s’inclouen a més dels museus, la sala de La Capella, amb l’exposició ‘Poderoses’ i una visita guiada.

A aquesta celebració es va sumar també l’IVAM CADA, ja que durant el dissabte i diumenge 15 i 16 de maig, van dur a la seua programació l’exposició ‘Cronografias’ i el cicle de Corrents Continus, amb una sessió especial, DJ SET, i amb Joe Pask.

Altra de les sales expositives que té Alcoi és la de la Fundació Mútua Llevant, que durant eixe mateix dissabte va obrir en horari de matí i vesprada l’exposició ‘Al fil de la Memòria’.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha explicat que: “Hem obtingut unes bones xifres tenint en compte que estem en una recent època de reobertura. Podem destacar que vam tindre visites de fora de la nostra ciutat de les persones que s’interessen pel nostre patrimoni cultural en un any d’especial importància, en el qual la nostra destinació ostenta la capitalitat cultural valenciana”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *