foradia subscriutegrat

Les obres d’adequació de l’entorn de l’estació de Renfe començaran a principis de juny

Aquests treballs tindran una duració de tres mesos, i tenen com a objectiu integrar urbanísticament tota la zona i resoldre alguns problemes com l'accés a l'estació

A principis de juny començaran les obres d’adequació i millora dels serveis existents en l’àmbit de l’estació ferroviària d’Alcoi en la confluència entre l’Avinguda Tirant Lo Blanc, i el carrer Primer de Maig.

Aquestes actuacions estan dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, que és finançada un 50% per la Unió Europea mitjançant el Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya 2014-2020, i que suposarà una inversió de 215.763 euros.

La redacció del projecte ha estat a càrrec de l’arquitecte Pau Briet García, un projecte que compta amb una superfície d’actuació de 3.975 m². L’empresa que portarà a terme l’obra serà TELMEX Tecnología General 21 SL, i està previst que dure tres mesos.

Lorena Zamorano, regidora d’Urbanisme, ha explicat que: “es tracta d’una intervenció senzilla però molt important i necessària per a dotar al voltant de l’estació d’un caràcter urbà i ordenat, i també per a resoldre alguns problemes funcionals com l’accés per als vianants a l’estació o a l’eixida i entrada de vehicles des de l’aparcament que actualment és bastant deficient. L’actuació dotarà la zona d’una imatge renovada, amb nous serveis, mobiliari urbà i àrees verdes que donaran una millor imatge a l’entrada nord de la ciutat”.

Un altre problema que solucionarà l’obra serà la desalienació dels carrils de circulació dels vehicles i bicicletes de l’avinguda Tirant Lo Blanc. En general l’objectiu és ordenar la zona, que està deteriorada.

A més, s’aprofitarà aquesta actuació per a enjardinar la parcel·la que és propietat de Renfe que és molt visible des de Tirant Lo Blanc, es renovaran les tanques que delimiten les vies i els andanes de l’estació, es reurbanitzarà l’entorn pròxim a l’estació.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *