foradia pressupostparticipatiualcoi

218.000 euros més en les Ajudes Parèntesi III de Gandia

En aquesta tercera convocatòria s'han beneficiat 102 autònoms i xicotetes empreses

José Manuel Prieto, co-portaveu del govern municipal de Gandia, i Ferran Martínez, regidor de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, han informat sobre com ha funcionat la tercera edició de les Ajudes Parèntesi.

Prieto ha comentat que: “En el moment més decisiu, l’Ajuntament no podia més que redoblar esforços en prevenció, però també en la generació d’oportunitats, tant, pel que fa a les ajudes directes a les xicotetes empreses i autònoms de la ciutat, 2,7 milions d’euros, només en el Pla Resistir Gandia, en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació, així com en la creació de llocs de treball”.

El co-portaveu ha volgut recordar que hi ha diversos plans d’ocupació en marxa, en col·laboració amb altres administracions, o la contractació durant l’estiu de 50 persones provinents de l’atur agrícola, o també, des de la setmana passada, 33 nous auxiliars per a la campanya Estiu Segur, que estan contractats durant tres mesos, amb un pressupost de 147.000 euros.

Pel que fa a les ajudes econòmiques, Ferran Martínez ha destacat que s’han aprovat 95 noves sol·licituds de les Ajudes Parèntesi Gandia III, dins del Pla Resistir, que sumades a les ja concedides fan un total de 102.

Aquesta tercera edició es tancarà amb 218.000 euros repartits en ajudes, i des de l’Ajuntament s’ha explicat que hi ha un sobrant d’uns 82.000 euros, que “s’estudia reinvertir en una nova línia que incloga altres sectors, tot i que la majoria ja han rebut ajudes, o bé obrint un nou període d’aquesta tercera edició per tal d’incloure noves sol·licituds, donat que la participació respecte a altres ha estat més baixa”. La decisió s’anunciarà durant la pròxima setmana.

La Junta de Govern Local també ha aprovat una nova remesa de 19 sol·licituds d’ajudes a la innovació i la transformació digital. Així, ja són 122 les concedides, 7 estan pràcticament aprovades i altres 42 es troben en estudi, amb la qual cosa l’estimació és arribar a les 170 aproximadament i el pressupost de 300.000 €. “És una molt bona notícia que 170 micro-empreses o autònoms hagen decidit invertir en innovació i tecnologia, perquè redunda en una major capacitat competitiva del nostre teixit productiu”, ha conclòs Martínez.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *