foradia cdturisme

La zona Nord d’Alcoi

Sonet per José Antonio Tomás Andrés

És evident que el nom d’aquesta zona es deu  al punt on està ubicada, és a dir, al nord d’Alcoi. És un lloc amb diversitat de cultures degut a que l’habiten varietat d’ètnies. Aquesta pluralitat de gents que viuen en ella parlen distints idiomes, encara que predomina àmpliament el valencià i també el castellà. Hi ha moltíssims andalusos i, d’altres regions, que són castellanoparlants, encara que els seus fills que han nascut a Alcoi parlen el valencià. La Casa d’Andalusia és un testimoni, entre altres, de la seua presència a la nostra ciutat.

Podem dir que és la zona que més ha crescut a Alcoi en els últims 40 anys. Amb un moviment actiu dels veïns, va anar augmentant el nombre d’infraestructures les quals permeten el bon funcionament de la vida ciutadana. Citarem: el mercat, la fàbrica d’olives “La Española”, l’estació d’autobusos, l’estació del tren, l’hospital Verge dels Lliris, el centre de salut “La Bassa”, el centre social, els centres escolars i l’escola d’idiomes, entre altres, que han fet gran la seua oferta comercial.

L’abundant creació de zones verdes i espais d’oci, l’amfiteatre, junt a les modernes construccions d’edificis, ha sigut un reclam que ha convertit a la zona nord en una de les més habitades d’Alcoi. Ací es troba l’Avinguda de la Hispanitat, que sens dupte, és el lloc més emblemàtic de la zona nord. Imponent és el seu passeig amb arbres i faroles que li donen un aire aristocràtic. La majoria de les plantes baixes està destinada a locals comercials, la qual cosa és una font de riquesa perquè dóna treball a infinitat de persones.

Per acabar, parlaré un poc de mi. Com la poesia és una de les meues debilitats i, el sonet, en concret, s’emporta la palma, n’he volgut fer un que dedique i titule AVINGUDA DE LA HISPANITAT, esperant enaltir aquesta part d’Alcoi perquè s’ho mereix, i que tots els veïns i veïnes que viuen per aquests indrets puguen estar satisfets. Eixa ha sigut la meua intenció. Però com és fàcil que hi haja oblidat anomenar alguna cosa important, i els interessats es podrien sentir molests, per si de cas, els hi demane disculpes.

AVINGUDA DE LA HISPANITAT

Amb esperit alegre i relaxat,

sempre ens rep i ens dóna la benvinguda

aquest bulevard bonic que: Avinguda

de la Hispanitat és denominat.

Altiu jardí, sembla el gallard arbrat

on l’estornell amb els seus cants, saluda.

Restaurants i bars són a la vinguda

del vianant content i enamorat.

Flanquejà per faroles elegants,

és un luxe estar allí per la nit

gaudint del suau frescor de la brisa.

Un lloc on es donen cita els amants,

disfrutant d’un apetitós convit:

bones tapes, i cervesa que encisa.

Font: José Antonio Tomás Andrés./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *