foradia cdturisme

L’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi realitzarà diferents accions

Es crearà una comissió interdepartamental de l'Ajuntament en matèria d'habitatge i un nou portal web, i es faran jornades temàtiques sobre habitatge i campanyes de conscienciació

Des de novembre de 2020 fins a març de 2021, s’han realitzat un total de 5 sessions de debat dins dels Laboratoris de l’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi amb una metodologia participativa a cada un d’ells. Durant aquestes sessions s’ha fet un diagnòstic per detectar quins són els principals problemes d’habitatge; un fluxgrama relacional per establir la priorització i jerarquia dels problemes; planificació estratègica d’accions específiques que responguen als problemes detectats; i a més, s’ha fet una valoració conjunta per part dels tres Laboratoris sobre les accions proposades.

Ara s’ha acordat que es duran a terme diferents accions, com la creació d’una comissió interdepartamental a l’Ajuntament en matèria d’habitatge, una nova pàgina web sobre habitatge, i a més, es faran activitats, i es redactarà un estudi diagnòstic sobre la tipologia d’edificis en àrees vulnerables això com de les necessitats de la població que utilitza habitatge social.

En l’Observatori també s’ha acordat organitzar unes jornades formatives sobre habitatge, i una campanya de comunicació amb l’objectiu de difondre la informació i les ajudes disponibles entre els agents i els usuaris finals que participe de la rehabilitació.

La comissió interdepartamental estarà formada per tècnics de diferents àrees i coordinada per l’Oficina de la Xarxa Xaloc, que depén de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, i de la Conselleria d’Habitatge.

Els laboratoris sobre habitatge són iniciativa del mateix Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi (OMHA), i tenen com a objectiu generar debats, recomanacions, i propostes per a la política municipal en habitatge. Aquests tres laboratoris són: laboratori d’estat de l’habitatge i mercat; laboratori de perspectiva social de l’habitatge, i, el laboratori d’innovació social en habitatge.

Els tres laboratoris ja estan convocats per a treballar en l’organització i disseny dels diferents projectes prioritzats i la previsió d’execució és que estiguen finalitzats a finals d’any.

Maria Baca, regidora d’Habitatge ha afirmat que: “S’ha fet una gran tasca de reflexió i posada en comú dels elements problemàtics per part de diferents agents implicats en les polítiques d’habitatge això com noves propostes que sens dubte ens ajudaran a posar el focus en l’arrel dels problemes i millorar la qualitat de les accions que siguen dutes a terme a mitjà i llarg termini per part de diferents administracions i organismes”.

El president de l’OMHA, Cristian Santiago, ha indicat que: “Aquest full de ruta ens hi ha de facilitat que l’observatori continue consolidant-se com una ferramenta útil per avaluar, corregir i millorar les polítiques públiques d’habitatge aplicades a la nostra ciutat. En definitiva, un espai de participació que ens permeta impulsar de forma conjunta i decidida amb els diferents agents implicats les accions necessàries que ens ajuden a garantir el dret a l’habitatge”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *