foradia elgrat

Les Falles de Gandia finalitzen amb un balanç positiu

El regidor de Falles i de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, ha explicat que s'ha garantit la seguretat en aquestes festes celebrades per primera vegada en la història en setembre

Nacho Arnau, regidor de Falles i de Seguretat Ciutadana, ha valorat de forma positiva el resultat de les Falles 2021, celebrades per primera vegada en la seua història en setembre, a causa de la pandèmia.

Tant les festes, com els dispositius que es van posar en marxa per garantir la seguretat dels participants i de les persones que han assistit a veure els diferents actes han funcionat correctament.

Arnau ha destacat que s’ha treballat juntament amb la Federació de Falles des de fa mesos per poder dur a terme aquestes festes amb seguretat: “Crec que ho hem aconseguit. Hem celebrat les falles al setembre, d’una manera diferent per poder complir amb totes les mesures de seguretat”. A més, també ha fet referència a alguns dels canvis que s’han produït, com els canvis d’emplaçaments realitzats en alguns actes com el lliurament de premis, la crida o les mascletades, i els ha definit com a “espais que ens van permetre celebrar amb seguretat”.

El regidor ha agraït a les comissions el compliment i respecte per les normes, i ha fet un reconeixement a la Policia Local, Policia Nacional, i Protecció Civil, ja que “han permés que tot isca bé i que no tinguem que lamentar cap incident de rellevància. Tot el contrari, hem pogut celebrar unes festes de manera diferent i esperem que el 2022 puguem gaudir de les falles amb uns protocols més relaxats”.

Per la seua part, el regidor de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, ha informat que en el matí del 6 de setembre a les 8h, ja havien finalitzat les tasques de neteja. Un total de 32 treballadors han format part d’aquest dispositiu, i s’han utilitzat quatre camions cisterna, quatre escombradores, dos pales mecàniques, i dos camions de transport per a les restes de les falles.

En aquestes tasques, s’han recollit prop de 350 tones de brossa recollides, 30 més que en l’edició de 2019, i des de l’Ajuntament de Gandia han volgut felicitar a “totes les persones que han participat en un operatiu que ha deixat els carrers de la ciutat en perfecte estat de revista. Ara és el torn d’Actuacions Ambientals Integrals per procedir a la neteja dels embornals pròxims a les zones on han estat cremades les diferents falles”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *