foradia subscriutegrat

L’Ajuntament coordina el protocol de seguretat per a la Romeria a la Font Roja

Entre les mesures està l'obligatorietat de portar la mascareta, i a més, s'ha acordat que no hi haurà 'despertà' ni es pujarà la imatge de la Verge dels Lliris

El divendres passat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va autoritzar la celebració de la Romeria a la Font Roja, però va posar com a condició seguir unes mesures especials per a evitar la propagació de la Covid-19. Entre aquestes mesures està l’ús de la mascareta.

Després d’aquesta autorització, els departaments de Festes, Mobilitat, Obres, Policia i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi s’han reunit per a parlar sobre com es realitzarà aquest acte. A més, la regidora de Festes, Carolina Ortiz, personal tècnic de l’Ajuntament i representants de la Junta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris s’han reunit per tal d’acordar com serà la Romeria.

Finalment, enguany no hi haurà ‘Despertà’, encara que sí que ho posava a la programació, i no pujarà la imatge de la Verge dels Lliris. L’únic dels actes que se celebrarà serà la Missa, que tindrà lloc a la plaça de l’Ermita a les 12h. L’aforament serà limitat.

Per tal d’evitar les aglomeracions es recomana que la gent puge de manera escalonada, i respectant la distància de seguretat, i estarà prohibit l’accés en bicicleta.

El que si que continuarà com altres anys serà el servei d’autobús, des de les 06:30h fins a les 18h. Hi haurà un autobús cada 20 minuts, i l’eixida serà des del carrer Sant Tomàs, al costat del Teatre Principal. El preu d’aquest servei serà de dos euros, i per als jubilats i menors de 4 anys serà gratuït.

Carolina Ortiz, regidora de Festes, ha explicat que: “Aquest és el primer acte multitudinari que tenim a Alcoi des que va arribar la pandèmia, apel·lem a la responsabilitat de tota la ciutadania. Recomanem evitar totes les aglomeracions i que així puguem donar exemple de com celebrar un acte respectant tota la normativa. També vull agrair l’esforç tant de l’Arxiconfraria com de tot el personal tècnic de l’Ajuntament que han treballat molt perquè aquest acte es puga celebrar de la forma més segura possible”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *