foradia subscriutegrat

Ròtova recull les propostes dels seus primers Pressupostos Participatius

Els veïns i veïnes del poble podran proposar i decidir projectes per a la localitat que tinguen una inversió de 10.000 euros

L’Ajuntament de Ròtova ha impulsat per primera vegada els Pressupostos Participatius perquè la ciutadania del poble puga proposar i decidir projectes per al municipi, que tindran una inversió de 10.000 euros.

La iniciativa es va presentar de manera presencial el divendres 10 de setembre a la plaça Major, i eixe mateix dia, es va començar la fase de recollida de propostes. Fins al dia 19 de setembre els veïns i veïnes podran fer totes les propostes que desitgen.

Després seran analitzades pels tècnics municipals i es presentaran a votació a partir del dia 1 d’octubre a la plaça Major. Seguidament, els majors de 16 anys podran participar en la votació des del dia 2 fins al 12 d’octubre.
Aquestes dos fases es faran de forma presencial en l’urna ubicada a l’Ajuntament, en horari d’oficina, i podran participar totes les persones empadronades a Ròtova.

A través dels Pressupostos Participatius, la ciutadania utilitza el seu dret a prendre part de les decisions públiques, i per aquest motiu, l’Ajuntament anima a tota la població a participar. Un altre dels objectius és promoure el debat col·lectiu per a conéixer i prioritzar les necessitats de la ciutadania, fomentar la participació de la ciutadania i reforçar la seua confiança en la gestió dels recursos municipals; i apoderar a la ciutadania fent-la participe en el disseny del projecte de poble.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *