foradia subscriutegrat

La il·luminació i la residència de la tercera edat, prioritats per a la ciutadania de Bocairent

Les tres propostes més votades en la primera edició dels Pressupostos Participatius que celebra la localitat han sigut la instal·lació de fanals en la 'ruta del colesterol', l'augment de personal, i activitats al centre Sagrado Corazón de Jesús

Bocairent ha celebrat la primera edició de ‘DecidimXBocairent’, és a dir, dels Pressupostos Participatius, i en total ha sigut 25 les propostes que han quedat com a finalistes. El veïnat major de setze anys ha pogut votar des del 31 d’octubre al 14 de novembre aquestes propostes, i ara, des del consistori s’ha anunciat el resultat d’aquest procés en el qual ha participat el 14,58% de les persones amb dret a vot.

El primer projecte amb més vots ha sigut la il·luminació de la coneguda com a ‘ruta del colesterol’, amb 186 vots. L’actuació inclou la col·locació de fanals d’autoconsum per a facilitar el passeig i la pràctica esportiva. Degut a la limitació econòmica, es farà una primera fase amb vint llums, en una extensió d’un quilòmetre aproximadament.

Seguidament, amb 176 vots, ha estat la incorporació d’un/a auxiliar a la residència Sagrado Corazón de Jesús. És a dir, que es contractarà durant un any a un/a professional més a la plantilla de la residència, amb la finalitat d’augment l’atenció a les persones majors que viuen al centre.

Finalment, el tercer projecte, amb 121 vots, també ha fet referència a la residència, però, en aquest cas, s’ha votat ampliar l’oferta de propostes amb activitats i aparells, amb l’objectiu de diversificar l’estimulació de les persones residents i afavorir el seu benestar.

El regidor de Transparència, Comunicació i Participació, Sergio Gandía, ha destacat la importància d’haver fet aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius: “Pensem que DecidimXBocairent ha vingut per a quedar-se, perquè és un instrument de decisió directa de la ciutadania en la millora del poble”, i per aquest motiu ha volgut animar a la ciutadania a participar.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *