foradia subscriutegrat

El Partidor compta amb un nou mural ‘La anarquía explicada a los niños’

Aquesta obra realitzada per Vincent Company explica la temàtica anarquista, vinculada al barri, ja que allí està la seu de la CNT

L’Associació de veïns i veïnes del barri de El Partidor, juntament amb la col·laboració de regidoria de Participació Ciutadana, han pensat que el barri necessitava un nou mural. L’artista Vincent Company ha sigut l’encarregat de fer-ho realitat, i ha creat una obra en la qual s’explica la història del barri.

El títol d’aquest mural és ‘La anarquía explicada a los niños’, i segons ha explicat l’autor: “aborda la temàtica anarquista, vinculada directament amb el context històric del barri, ja que allí està la seu de la CNT”.

“L’artista José Hernández Cánovas em va suggerir que podríem rescatar aquest esdeveniment històric perquè aquest tros de la història no caiguera en l’oblit”, continua Company.

Per a fer-ho l’artista s’ha documentat per a plasmar l’essència d’aquest moviment revolucionari, i ha fet l’obra a partir de la publicació de José Antonio Emmanuel de l’any 1931, que du el mateix nom del mural. “La publicació pretenia transmetre una sèrie de principis bàsics, 10 en total, sobre el que representa aquest concepte. Ajuda, suport, copia el que és bonic, treballar, estudiar, amar, protegir, cultivar, no tindre esclaus, i treballar, aquests són els lemes que s’han representat en les vinyetes que apareixen en l’obra”, ha indicat Vincent Company.

“Vaig decidir copiar de forma més fidel possible els motius originals, utilitzant una gamma cromàtica que ens portara a l’antiguitat del document. Encara que he volgut portar una part més personal, dos xiquets, més contemporanis, pintats al mural” detalla el creador.

L’artista conclou la seua explicació dient que: “He intentat ser respectuós a l’hora de tractar un tema que poguera ser un poc aspre per a algunes persones. Crec que buscar un punt de vista més essencialista i innocent, era la millor forma de fer-ho”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *