foradia subscriutegrat

Bellreguard homenatja als 15 veïns afusellats pel franquisme

S'ha inaugurat una escultura de Ferran Molió i es va aprofitar l'ocasió per a recordar a Fernando Seguí García, veí de la localitat assassinat fa 80 anys al camp de concentració nazi de Gusen (Àustria)

Bellreguard ha realitzat un acte per a recordar als seus represaliats pel feixisme, concretament als 15 veïns que van ser afusellats pel franquisme i a Fernando Seguí García, que va ser assassinat al camp de concentració nazi de Gusen (Àustria).

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, va lliurar als familiars de les víctimes el Taulell de la Memòria de la Generalitat Valenciana.

A més, també es va inaugurar l’escultura de Ferran Molió, que deixa testimoni de la lluita per la llibertat dels bellreguardins que van morir a mans del franquisme i del feixisme.

Àlex Ruiz, alcalde de la localitat, ha explicat que: “és important comptar amb espais físics de la memòria perquè les generacions que vinguen darrere sàpiguen allò que va passar”. La consellera va voler remarca la necessitat de “fer justícia, memòria i reparació per a tancar les ferides que va obrir la guerra i la repressió posterior”.

L’acte va comptar amb la presència dels exalcaldes de Bellreguard Ximo Muñoz, Josep Seguí, Pepa Bonet, Francesc Avargues, Facund Puig i Joan Marco, així com l’actual, Àlex Ruiz. També hi assistiren el president de l’Associació Republicana de la Safor, Salvador Sanchis; la presidenta de l’Associació de Víctimes del Franquisme del Cementeri de Gandia, Núria Martin; i la presidenta de l’Associació de Familiars de Víctimes de la Fossa 100 del cementeri de Paterna, Teresa Llopis.

L’Agrupació Artístico Musical ‘Santa Cecília’ de Bellreguard va participar amb la interpretació de diverses peces i l’acte va concloure amb el dipòsit d’un ram de flors per part dels dos únics fills encara vius dels 15 represaliats, Isabel Borràs i Vicent Gregori, als peus de l’escultura realitzada per Ferran Molió. En la seua peanya també va ser col·locat el Taulell de la Memòria en honor a Fernando Seguí Garcia.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *