foradia subscriutegrat

El 9 d’Octubre se celebrarà a Alcoi amb una completa programació

Exposicions, l'Alqueria Blanca, concerts o els correfocs, seran algunes de les activitats que es realitzaran durant el dia del País Valencià

Estem a prop del dia 9 d’Octubre, dia del País Valencià, i des de l’Ajuntament d’Alcoi han volgut preparat una sèrie d’activitats, marcades per les restriccions de la Covid-19, per tal de celebrar aquest dia.

El dia 7 d’octubre, a les 19h, l’IVAM CADA Alcoi acollirà la preestrena del primer capítol de la nova temporada de l’Alqueria Blanca. Durant l’acte estaran presents els actors alcoians que participen en la sèrie, Jacob Llopis (Santi), Joan Gadea (don Joaquim), i Oscar Pastor (Sento). L’entrada per a assistir serà gratuïta, però s’ha de reservar a través de ticketalcoi.

El mateix dia, i a la mateixa hora, en la Llotja de Sant Jordi, s’inaugurarà l’exposició ‘D’un temps un país’, que compta amb obres de Francesc Jarque, J. Aleixandre, Meritxell Ahicart, J.Mª Azkárraga, Paco Grau, Lluís Ibáñez, Ana Jiménez, Mati Martí, Manuel Molines, Paca Moltó, Juani Ruz, Diana Sanus i Xavier Terol. Aquesta mostra es podrà visitar fins al dia 28 de novembre.

Continuant amb el dia 7, a les 20h, el Teatre Calderón, el poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernández, la cantant Mireia Vives i el guitarrista Toti Soler, es reuneixen amb el nom d’Ovidi4, per a fer un espectacle on repassaran temes d’Ovidi Montllor. L’actuació no sols serà un concert, ja que hi haurà una tertúlia musicada, on es parlarà sobre cultura i política, amb un to irònic.

Ja per al divendres 8 d’octubre, a les 17h, s’inaugurarà la XXVIII Fira del Llibre en valencià, que tindrà lloc en l’avinguda del País Valencià, als voltants de la Casa de la Cultura. Es podrà visitar fins al diumenge 10 a les 14h.
El dissabte 9 d’Octubre, a les 12h, tindrà lloc l’acte institucional al Teatre Calderón, on es farà el lliurament dels V Premis Nou d’Octubre a Marisa Blanes, el CAEHA, i a Francesc Bernàcer. Ivan Gisbert, serà l’encarregat de llegir i escriure el manifest, Ajo Valls serà la presentadora de l’acte, i la Societat Musical Nova d’Alcoi posarà les notes musicals a l’esdeveniment.

Aquest mateix dia, a les 20:30h, els Dimonis Rafolins faran un correfoc a la plaça d’Espanya.

El diumenge es realitzaran dos concerts. Un d’ells a les 12h al Centre Cultural Mario Silvestre, i serà un concert de música cubana amb ‘Trio Alter Ego’, i que està organitzat per ‘Amigos de la Guitarra de Alcoy. Asociación José Luis González’.

A la mateixa hora, i dins del IV Festival Caixabank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, actuara l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan, de Sant Joan d’Alacant, i l’Orquestra Simfònica de La Unió, de Llíria. El dia 17 a les 18h, es realitzarà la segona part del Festival amb la participació de l’Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva de Llíria, i l’Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília, de Cullera.

Els actes per a commemorar el 9 d’octubre, conclouran el dia 14 d’octubre amb la presentació del ‘Llibre de la Cort de Justícia Pere Penedés (Alcoi, 1320)’, de Vicent Cabanes, Josep Lluís Santonja, Emili Casanova i Joan Anton Rabella, a les 19h al Centre Cultural Mario Silvestre.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *