foradia subscriutegrat

Jazz, flamenc, i clàssic seran els protagonistes del IV Festival de Guitarra José Luis González

Des d'Amics de la Guitarra d'Alcoi, Associació José Luis González, han organitzat una nova edició amb activitats des del dia 10 d'octubre al 27 de novembre, que estaran dins de la programació de la Capitalitat Cultural d'Alcoi

Joan Aracil, Hiroshi Fuji, i Raül Llopis, han presentat la IV edició del Festival de Guitarra José Luis González, una edició que estarà protagonitzada per tres estils musicals en el qual s’utilitza aquest instrument: el jazz, flamenc i clàssic.

Aracil, membre d’Amics de la Guitarra d’Alcoi, ha indicat que l’objectiu del festival és potenciar la guitarra en Alcoi i comarca, a més, de fer homenatge a José Luis González. Per a dur-lo a terme, es busca que participen guitarristes o joves, o amb molta experiència, gent de fora, però també potenciar a l’artista local, perquè puga exposar el seu potencial.

Joan Aracil ha presentat la programació que començarà el dia 10 d’octubre, amb un concert de música cubana, a càrrec del trio Alter Ego. Tindrà lloc a les 12h al Centre Cultural Mario Silvestre.

Seguidament, el dia 22 d’octubre serà el torn del duo entre Solsona i Farrés, Guitarreando, que se celebrarà en l’IVAM CADA Alcoi.

Ja per al mes de novembre es realitzarà un concert flamenc de la mà de Dani Climent, i que du com a títol ‘Parte de mi’. També es realitzarà a l’IVAM.

‘Mujer y legado’ serà el concert del dia 13 de novembre, que es dedicarà a dones compositores com Rosa Gil, o Claudia Montero. A més, també s’interpretaran obres de José Luis González. El guitarrista David López serà l’encarregat de fer sonar aquestes peces.

A més, Hiroshi Fuji, membre d’Amics de la Guitarra, però també president de l’Associació Hanna, sobre la cultura japonesa, ha presentat l’últim concert d’aquest festival, que tindrà lloc el dia 27 de novembre, i que serà un homenatge al guitarrista japonés Yukiharu Inoue, que va vindre del Japó a aprendre de José Luis González la cultura d’aquest instrument musical. Aquest espectacle es realitzarà a la plaça d’Espanya.

Durant aquest festival, també hi haurà un seminari, sobre música argentina, a càrrec de Mariano Gil, que es realitzarà al Conservatori Joan Cantó; i un vídeo fòrum al Buykafe, ‘El Niño Miguel’, que tractarà sobre la figura del guitarrista flamenc, Miguel Fernández Vera.

Totes aquestes activitats estaran emmarcades dins de la programació de la Capitalitat Cultural que Alcoi ostenta durant aquest 2021.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *