foradia subscriutegrat

La tercera edició de Sonora tindrà 30 concerts de 33 artistes valencians

Les ciutats que acolliran a aquest festival seran Peníscola, Castelló, Bocairent, Alcoi i Alacant

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha presentat la tercera edició del Circuit Sonora. En aquesta presentació ha estat acompanyada per la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Marga Landete.

Sonora, és un cicle de música valenciana que organitza la conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, gràcies a l’IVC.

Des d’octubre fins a març, aquest festival anirà per les localitats de Peníscola, Castelló, Bocairent, Alcoi i Alacant; baix el lema ‘La música et fa viatjar’, amb 30 concerts de 33 artistes valencians.

Tamarit ha explicat que: “La tercera edició de Sonora disposa d’una inversió de 160.000 euros, que ens permet portar els nostres artistes de nord a sud amb diversos concerts en cadascuna de les poblacions triades. En aquesta edició s’ha programat els concerts en els espais propis de l’Institut Valencià de Cultura a Peníscola, Castelló i Alacant, i a les dos Capitals culturals valencianes 2021, Alcoi i Bocairent, a més d’una col·laboració amb la Universitat d’Alacant. És un format nou, que considerem molt adequat perquè condensa la programació estable musical a les poblacions que hem triat”.

Aquest circuit portarà per tot el territori a grups i solistes de la nostra terra, que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. El cicle s’obrirà al Palau de Congressos de Peníscola, i allí es realitzaran quatre concerts més. Després serà el torn de Bocairent, durant el mes de novembre; Castelló gaudirà d’aquest festival en desembre, i en Alcoi arribarà el Sonora en gener; en el mes de febrer el Sonora tornarà a Castelló, i finalment, Alacant tancarà el cicle al mes de març.

Per a Marga Landete: “el lema d’enguany de Sonora va molt lligat al mateix concepte del circuit: fer viatjar els nostres artistes pel territori i consolidar un cicle de concerts amb els triomfadors de cada edició dels Premis Carles Santos que permeta desestacionalitzar la cultura per a programar concerts en els mesos en què menys oferta sol haver-hi. Hem concebut aquest Sonora com un viatge apassionant i evocador a través de les propostes musicals dels nostres artistes, en tots els estils”.

Els artistes que formen part del cartell són Smoking Souls, Dani Miquel, Badlands, Pau Alabajos, Sierra Leona, Eva Gómez, Verdcel, Christian Penalba, Jamaican Jazz Lovers, Manolo Valls, Marcel el Marcià, Johnny B. Zero, Marala, Laura Esparza i Carlos Esteban, Polock, Néstor Mir, Cactus, Jazzwoman, Duna, Urbàlia Rurana, Mo’roots, Pool Jazz, Jonatan Penalba, Ana Zomeño, Spanish Brass, Trobadorets, Tarquim, Eva Romero & Manuel Hammerlinck, Pepe Zaragoza, Chema Peñalver, Pete Lala, Andreu Valor i Blackfang.

Les entrades per a tots els concerts tindran un preu simbòlic de tres euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *