foradia pressupartialcoi

José Maria Valls Satorres tindrà el seu homenatge a Alcoi

Es realitzaran dos actes: una presentació d'un llibre, i un concert. Aquests esdeveniments es realitzaran els dies 4 i 7 de novembre respectivament

Alcoi retrà homenatge a un dels músics més importants de la localitat, José María Valls Satorres, i ho farà amb dos actes.

El primer d’ells tindrà lloc el dia 4 de novembre i serà la presentació del llibre ‘Valls Satorres. Alcoy, su gran pasión’ de Juan Javier Gisbert Cortés. L’acte es realitzarà a la Sala d’Actes de l’IVAM CADA a les 19:45h, i estarà presentat per Ramón Climent Vaello. A més estaran presents els músics; Enrique J. Peidro, Teresa Amaya, i Juan Luis Guitart, director de l’Arxiu i la Xarxa de Biblioteques Municipals i supervisor del projecte: Josep Lluís Santonja. També estaran l’autor del llibre i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

La portada ha sigut creada per l’artista alcoià Ignacio Trelis, i segons ha indicat el regidor de Cultura, Raül Llopis, “fa un gran resum a les dos passions de Valls Satorres, la música i l’art”.

Trelis ha explicat que: “La portada del llibre biogràfic de José María Valls Satorres, naix a partir del retrat que vaig realitzar al mestre compositor. La petició d’aquesta col·laboració ve de l’autor del llibre, sabut de l’amistat que comunament ens uneix. El retrat en si, és àgil, dinàmic i resolt quasi com un esbós preparatori, fresc, vibrant i sense artificis. A més, quan Juan Javier em va sol·licitar servira com la portada del llibre, vaig intentar aportar eixa mateixa informalitat, posant en manifest les dues parts que ens uneix. Per un costat, la pintura, aquest retrat i per una altra la música, present en la partitura d’una de les seues composicions. L’elecció de la partitura em va suposar una certa angoixa … Havia de triar una, de l’ampli repertori de composicions que José María hi ha llegat a la nostra cultura, Vora Mar, A la creueta, Als cristians, Pas als Maseros, Roger de Lauria, Realistes 83, Als jueus, Als Mirons, Per a la Nova, 23 d’abril, Sant Jordi, marxa solemne… i un llarguíssim, etc. La decisió final i en una certa forma “quasi imposada” per l’autor del llibre va ser AL-HAMRĀ, Marxa Àrab que el mestre va tindre a bé dedicar-me, estrenada en el Teatre Calderón el diumenge 2 d’abril de 2017. En una certa forma es tanca un cercle. Una vegada realitzada la primera composició, vaig imaginar José María dirigint la Marxa, però en compte de portar la batuta, sostenia en la mà un pinzell amb pintura negra, la de les seues notes musicals, i amb eixe artístic moviment i balanceig, transmet l’empremta sobre la portada, gotejant i transferint traços sobre ella”.

L’altre dels actes serà el diumenge 7 de novembre, al Teatre Calderón, i serà un concert oferit per l’Orquestra Simfònica d’Alcoi, amb la direcció de Gregorio Casasempere Juan a les 11:30h. L’actuació estarà presentada per Juan Javier Gisbert, i actuaran com a solistes, José Benjamín González Gomis, Juan Luis Guitart López, José Antonio Linares Igual, i José Luis Sellés Navarro.

Llopis ha ressaltat que: “Amb aquestes dues accions el que es pretén és retre un homenatge institucional per part de l’Ajuntament d’Alcoi i en concret de la regidoria de Cultura a la figura d’un músic tan important per a la ciutat d’Alcoi com es José María Valls Satorres en aquest any tan important per a la nostra ciutat en el que tenim la Capitalitat Cultural de la Comunitat Valenciana”.

L’entrada per als dos actes serà gratuïta amb invitació que es deurà aconseguir a www.ticketalcoi.com.
Els exemplars, un per persona, podran recollir-se el dia de la presentació en el CADA. A partir del dia 8 de novembre es podran arreplegar en la Biblioteca Ricardo Senabre facilitant el nom i cognoms fins que s’esgote l’edició de 500 exemplars.

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *