foradia ivace

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presenta la biblioteca virtual Carmelina Sánchez-Cutillas

Aquest portal sobre l'autora s'ha presentat a la 56 edició de la Fira del Llibre de València, i és una activitat que està dins de la programació que s'ha dedicat a l'escriptora per celebrar-se el seu any

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha presentat a la 56 Fira del Llibre de València, el portal d’autora Carmelina Sánchez-Cutillas, contingut en la Biblioteca Joan Lluís Vives de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes de la Universitat d’Alacant, dins de la programació dedicada a l’Escriptora de l’Any 2020.

La Comissió acadèmica, presidida per la secretària de la institució, Verònica Cantó, ha elaborat aquesta plataforma, segons ha indicat Maribel Guardiola, directora de la web i professora de la Universitat d’Alacant i exacadèmica, per a “potenciar i difondre la figura de la nostra autora sense fronteres”.

El portal comença amb una nota biogràfica extensa, seguida de les principals fites de la trajectòria de l’autora com a dona, escriptora i investigadora; un apartat clau per a aproximar-se a “la figura i obra d’aquesta donassa del segle XX”, com l’ha definit Guardiola.

En aquesta biblioteca destaca l’exhaustiva bibliografia que recull més d’un centenar d’estudis que analitzen totes les Carmelines conegudes: la rebel i la compromesa, la dona del poble, l’alquimista de versos, la creadora narrativa i la incansable investigadora.

També es poden llegir les últimes investigacions a punt de presentar-se, com les del monogràfic ‘Des de les fronteres del silenci: aproximació crítica a l’obra de Carmelina Sánchez-Cutillas, a cura del professor de la Universitat d’Alacant Joan Borja i de l’acadèmia i també professora de la mateixa universitat Maria Àngels Francés.
Aquesta biblioteca virtual es completa amb una fonoteca, una galeria d’imatges i una videoteca amb les gravacions de moltes de les activitats produïdes per l’AVL. El portal ja és un lloc de consulta obligat per a qualsevol investigador o curiós de l’obra de Carmelina Sánchez-Cutillas.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *