foradia subscriutegrat

Podem demana que es convoque la Mesa de seguiment de la peatonalització

En octubre de 2020, la formació morada va sol·licitar la creació d'aquesta Mesa. La proposta va ser aprovada, i a més, va ser una condició indispensable perquè el partit donara suport a aquest projecte

En el ple d’octubre de 2020, Podem va sol·licitar que es creara una Mesa de seguiment per a la conversió del centre en zona de vianants. Aquesta proposta va ser aprovada, i a més, des de la formació morada indiquen, que era una “condició indispensable”, per a donar suport al procés de peatonalització.

Aarón F. Santamaría, regidor de Podem, ha comentat que: “Davant la falta de participació prèvia en tot aquest procés, pensem que aquest instrument pot servir per a poder fer un seguiment i avaluar les mesures que s’han dut a terme i les seues mancances i poder resoldre així els conflictes que s’estan originant i a més, fer-ho d’una forma col·lectiva i participada donant veu a la ciutadania i a la resta d’agents socials implicats en el procés: veïns i veïnes, comerciants, associacions, etc”.

Des del partit han afirmat que: “La proposta fa un any que va ser aprovada al ple i al mes d’abril de 2021 vam presentar un altre prec per demanar que es creara i es convocara aquesta mesa com més aviat millor. Uns mesos després, com que aquesta mesa no s’havia convocat, vam tornar a preguntar en comissió per aquest tema, i se’ns va dir que després d’estiu, al mes de setembre, es convocaria”.

Un any després d’aprovar la proposta de Podem Alcoi, i de set meses des de que va començar la peatonalització del centre, la mesa segueix sense constituir-se, per aquest motiu: “Presentarem un prec al proper ple del mes de novembre per exigir al govern municipal que cree aquest òrgan de forma imminent”.

Santamaria ha finalitzat explicant que: “Se’ns va assegurar que a setembre es convocaria i un mes després seguim sense cap notícia al respecte. Considerem que és urgent disposar d’aquest instrument per poder atendre i resoldre els conflictes que s’han generat, avaluar el procés i seguir prenent decisions que el milloren i aconseguir així que aquest procés de conversió del centre en zona de vianants puga ser un èxit com tots i totes volem”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *