Foradia ajualcoitel

El canvi està culminant

per Alfredo Albero Vilaplana

alfredo albero

Alfredo Albero./

El passat diumenge, 24 de maig va ser, sens dubte, un dia per a la historia. Eixe dia es van celebrar unes eleccions municipals i autonòmiques que han suposat l’inici d’un canvi, en el panorama polític de l’Estat, que jo qualificaria de transcendental.

El panorama polític d’ara és completament diferent del que hi havia abans de les eleccions.

El canvi comença a apreciar-se en l’afonament del partit que fins avui era pràcticament hegemònic a les institucions de l’administració a tots els nivells.

Si bé és cert que encara el PP és el partit més votat en molts llocs, també és cert que ha perdut més de dos milions de vots, la qual cosa li ha significat la pèrdua del govern de moltes autonomies, a més de les alcaldies de multitud de municipis, entre ells les principals capitals de província d’Espanya.

Vents de canvi recorren l’Estat Espanyol de dalt a baix. Des de l’anomenat moviment 15-M, allà pel 2011, la política d’aquest país s’ha transformat de dalt a baix. Si algú va donar una alenada quan va veure desmuntar les acampades a les places de tot arreu del país, s’equivocava.

Fill d’aquest moviment han sigut les grans mobilitzacions socials que, a uns ens han omplit de goig i a altres els han fet tremolar un poc.

Des d’aquells dies es parla de “la nova i la vella política”, és a dir, la política elaborada i decidida en els despatxos i la que es construeix democràticament, de manera participativa amb el poble com a protagonista de les decisions de transcendència.

La nova política és la que ha fet possible que dónes com Ada Colau i Manuela Carmena, tinguen grans possibilitats d’ocupar les alcaldies de les dues ciutats més importants a l’Estat Espanyol. Així mateix, plataformes ciutadanes organitzades en nombrosos municipis d’Espanya, com l’alcoiana Guanyem Alcoi, han obtingut resultats electorals importants.

El partit PODEM és també fill d’aquell crit d’indignació. PODEM, naix amb la vocació de ser un camí obert a la participació de la societat, per a què la veu i la necessitat de canvi que la majoria de la societat està manifestant amb tota claredat, puga arribar a les institucions de l’Estat.

PODEM, és atacat, amb una ferocitat sense precedents, per tots els grans mitjans de comunicació del país. Aquesta violència verbal en contra nostra, evidència que el sistema veu en nosaltres el perill més seriós per al manteniment de la seua posició de domini social i polític que avui ostenta.

Però, els extrems es toquen. Curiosament, eixa agressivitat mediàtica en contra nostra, ajuda a fer que la societat ens considere, cada dia més, com als portadors més fiables de la seua veu.

No obstant això, PODEM creix a cada cita electoral. A Alcoi hem passat de 2.558 vots en les passades eleccions europees de fa un any, a 5.802 a les autonòmiques del dia 24. En l’àmbit de l’Estat, anem a tindre presencia a tots els parlaments autonòmics que han celebrat eleccions el 24-M. En alguns d’ells com a la força política amb la qual s’ha de contar per tal de construir governs de progrés.

Per altra banda, altres forces favorables a l’avanç social i polític, han tingut també èxits importants.

El procés de canvi està culminant. Acabem de lliurar una important batalla electoral. En eixa batalla hem tingut encerts i carències que finalment han donat un resultat evidentment positiu. Una experiència que ens fa millors a l’hora d’enfrontar les pròximes eleccions generals de novembre. Una cita electoral que va ser determinant per tal de culminar el canvi polític a l’Estat Espanyol.

Font: Alfredo Albero Vilaplana. Secretari General de PODEM-Alcoi./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *